*

Market Talk

Beursblik: Takeaway.com vlotter op breakeven

woensdag 31 juli 2019 08:41

Vooral ontwikkelingen rond Just Eat belangrijk volgens Morgan Stanley.

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft sneller dan verwacht een breakeven EBITDA-resultaat gerealiseerd, maar de resultaten zullen het aandeel vandaag vermoedelijk nauwelijks in beweging brengen. Dit stelden analisten van Morgan Stanley woensdag in reactie op de cijfers van de Nederlandse maaltijdbezorger.

Takeaway.com realiseerde in het afgelopen jaar voor het eerst sinds de beursgang in 2016 een operationele winst. En dit is sneller dan verwacht, aldus Morgan Stanley. Hoewel de analisten dit zien als positief voor het aandeel, zal de koers hierop vermoedelijk weinig bewegen. Beleggers zullen volgens Morgan Stanley vooral kijken naar de laatste ontwikkelingen rond de fusie met het Britse Just Eat. De raad van commissarissen van Takeaway.com ging inmiddels akkoord met de voorwaarden van de deal.

Verder noemden de analisten de resultaten van Takeaway.com in lijn met de consensus op het gebied van orders en omzet, maar beter dan verwacht op het gebied van de aangepaste EBITDA. Vooral de resultaten uit Duitsland droegen bij aan de betere EBITDA, aldus de zakenbank.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op Takeaway.com met een koersdoel van 73,00 euro. Het aandeel sloot dinsdag 5,8 procent lager op 78,30 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 31, 2019 02:41 ET (06:41 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.