*

Market Talk

Beursblik: sterkere balans ArcelorMittal in zicht

donderdag 1 augustus 2019 09:51

ING handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft in het tweede kwartaal een beter dan voorzien EBITDA-resultaat geboekt, terwijl er een significante versterking van de balans kan worden verwacht. Dit concludeerde analist Stijn Demeester van ING donderdag in reactie op de cijfers van de staalreus.

In het afgelopen kwartaal boekte ArcelorMittal een EBITDA-resultaat van 1.555 miljoen dollar, hetgeen volgens ING een "bescheiden" beter resultaat is dan waar de consensus op mikte. Het resultaat is wel 6 en 50 procent lager ten opzichte van respectievelijk het vorige kwartaal en het vorige jaar. Vooral lagere prijzen en hogere grondstofkosten drukten het resultaat.

Verder merkte ING op dat de nettoschuldpositie van 10,2 miljard dollar wat beter was dan de voorziene 10,7 miljard dollar.

ArcelorMittal denkt bovendien dit jaar 5,4 miljard dollar aan contanten nodig te hebben, hetgeen volgens ING een miljard dollar minder is dan wat de staalreus voorheen dacht nodig te hebben. Dit komt volgens DeMeester door lagere investeringen en belastingen.

Verder merkte de staalreus op dat het 2 miljard dollar aan bezittingen kan afstoten in de komende twee jaar, hetgeen ruimte biedt voor een afbouw van de schulden en een versnelde uitkering in contanten aan aandeelhouders, aldus de analist.

Rekening houdend met de IFRS 16-regels mikt ArcelorMittal nu op doelstelling voor de nettoschuld van 7 miljard, waar het eerder rekening hield met 6 miljard dollar.

ING handhaafde het koopadvies op ArcelorMittal met een koersdoel van 31,00 euro. Het aandeel koerste donderdagochtend 1,5 procent hoger op 14,74 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 01, 2019 03:51 ET (07:51 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.