*

Market Talk

Beursblik: zwakke resultaten Shell

donderdag 1 augustus 2019 10:09

ING handhaaft Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) Nadat Royal Dutch Shell vele kwartalen beter dan verwacht heeft gepresteerd, stelden de resultaten van de energiereus over het afgelopen kwartaal flink teleur. Dit zei analist Quirijn Mulder van ING in reactie op de cijfers van het Brits-Nederlandse energieconcern.

De CCS-winst, exclusief eenmalige items, bedroeg het afgelopen kwartaal 3,6 miljard dollar, tegenover een consensusverwachting van 5 miljard dollar en een raming van ING van 4,7 miljard dollar.

"Alle divisies stelden teleur, waarbij de divisie Integrated Gas het voortouw nam", zei de analist.

Daarbij drukten volgens de analist de lage olie- en gasprijzen op het resultaat, terwijl raffinaderijen onder druk stonden door lage marges en de operationele prestaties met name in de Golf van Mexico zwak waren, terwijl de chemietak leed onder verstoringen in Moerdijk, waar de bezettingsgraad daalde van 95 naar 85 procent.

"De operationele kasstroom was echter onder deze omstandigheden met 10,5 miljard dollar verrassend sterk. De vrije kasstroom bedroeg 6,9 miljard dollar en de gearing voor IFRS bedroeg 23 procent", aldus Mulder, eraan toevoegend dat de resultaten over het geheel genomen toch zwak waren.

ING handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 30,00 euro. Het aandeel Shell noteerde donderdag op een rood Damrak 4,2 procent lager op 27,27 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 01, 2019 04:09 ET (08:09 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.