*

Market Talk

Beursblik: Beter Bed op de goede weg

donderdag 1 augustus 2019 10:26

KBC Securities handhaaft Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft een stap in de juiste richting gezet. Dit stelde KBC Securities, dat donderdag het koersdoel van 2,50 euro en het Houden advies voor het beddenbedrijf handhaafde.

Woensdagavond meldde Beter Bed dat het een eerste opname van 7 miljoen euro uit de kredietfaciliteit die aandeelhouders ter beschikking stelden, heeft gedaan. Om over dit geld te kunnen beschikken, diende Beter Bed aan bepaalde condities te voldoen.

Voor een volgende tranche van 7 miljoen euro uit de kredietfaciliteit zal het ondernemingsplan van Beter Bed door een externe partij positief beoordeeld moeten worden.

De kredietverstrekkers krijgen een rente van 30 procent per jaar met een minimum van 2,1 miljoen euro. Om geen aanslag op de kas van Beter Bed te doen, zal de rente in principe in aandelen worden betaald. Alleen als dit leidt tot een aandelenuitgifte die groter is dan Beter Bed is toegestaan, zal worden overgaan tot een rentebetalingen in contanten.

Alan Vandenberghe van KBC ziet dit als een stap in de goede richting. "Het bedrijf pakt de liquiditeitsproblemen aan, het is nog wel wachten op duidelijkheid over de exitkosten van Matratzen Concord", aldus de analist.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 01, 2019 04:26 ET (08:26 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.