*

Market Talk

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Altice

donderdag 1 augustus 2019 10:40

Koersdoel naar 3,30 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft donderdag het koersdoel voor Altice Europe verhoogd van 2,90 naar 3,30 euro bij handhaving van het Neutraal advies.

De analisten van de Zwitserse zakenbank stelden het koersdoel opwaarts bij na de cijfers van de kabelaar over het tweede kwartaal. Daarbij werden de ramingen voor de EBITDA met 2 procent opwaarts bijgesteld.

Volgens de marktvorsers zal Altice korte termijn profiteren van het huidige momentum, maar het Neutraal advies blijft staan gezien de hoge schulden en het gebrek aan duidelijkheid rond de operationele prestaties.

De analisten merkten op dat er evenwel diverse positieve punten te vinden waren in de rapportage over het tweede kwartaal. Zo versnelde de omzet uit de mobiele tak en blijft de kabeldivisie verbeteren, hetgeen een verbetering van de operationele prestaties suggereert. Op operationeel vlak laat Altice volgens Credit Suisse robuuste cijfers zien, maar concurrent Orange doet het beter.

Verder werd de EBITDA-outlook opwaarts bijgesteld vanwege de verbeterde onderliggende trends. Tot slot lijkt een inkoopprogramma van aandelen wat waarschijnlijker geworden, uitte het bestuur zich positief over de financieringskosten en verlopen de desinvesteringen in Portugal volgens schema.

Toch zijn er volgens Credit Suisse ook enkele uitdagingen. De versnelling van de mobiele omzet was zo fors, dat de groei vermoedelijk niet alleen gedreven wordt door de gemiddelde omzet per gebruiker maar ook valt toe te schrijven aan inkomsten uit apparatuur, waar de marges lager zijn.

Verder lijkt de omzet uit de zakelijke tak te vertragen, ondanks enkele grote opdrachten, en bleef de nettoschuld op kwartaalbasis vlak ondanks een stijging van de operationele kasstroom van bijna 20 procent.

Het aandeel Altice schoot donderdagochtend 25,6 procent omhoog tot 4,23 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 01, 2019 04:40 ET (08:40 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.