*

Market Talk

Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel Shell

vrijdag 2 augustus 2019 10:52

Handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft vrijdag het koersdoel voor Royal Dutch Shell verlaagd van 30,90 pond naar 30,10 Britse pond, maar handhaafde het Outperform advies.

Shell kwam deze week met tegenvallende resultaten. De zogenoemde CCS-winst kwam met 3,5 miljard dollar ruim onder de marktconsensus uit van 4,9 miljard dollar. Credit Suisse was uitgegaan van een winst van 4,7 miljard dollar.

De Zwitsers geven echter aan dat wanneer er ingezoomd wordt, de resultaten er minder slecht uitzien. Als de resultaten gecorrigeerd worden voor een eenmalige tegenvaller van 0,5 miljard dollar en voor een afschrijving van 0,4 miljard dollar van de upstream-divisie dan zijn de de cijfers "beter te verteren", aldus de analisten van Credit Suisse.

Het verschil wat dan overblijft kan worden verklaard door productieverstoringen bij de Chemie-tak, lagere raffinagemarge en een stevigere prijsdaling bij LNG dan voorzien.

"We hebben hiervoor wat aanpassingen moeten doen in onze modellen. Dit heeft geresulteerd in een verlaging van ons koersdoel", aldus Credit Suisse.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 02, 2019 04:52 ET (08:52 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.