*

Market Talk

Beursblik: PostNL overtreft winstverwachtingen

maandag 5 augustus 2019 09:17

Volumes vallen wel tegen volgens Berenberg.

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in het tweede kwartaal van dit jaar meer winst geboekt dan verwacht, ondanks teruglopende volumes. Dit concludeerden analisten van Berenberg maandag in reactie op de cijfers van het postbedrijf.

PostNL boekte een onderliggend contant bedrijfsresultaat van 41 miljoen euro, hetgeen 21 procent meer was dan de 34 miljoen euro waar de bedrijfsconsensus vanuit ging. De volumes bij zowel pakket- als briefpost waren volgens Berenberg wat zwakker dan verwacht, maar goede kostenbesparingen bij briefpost zorgden ervoor dat PostNL de wind toch in de rug had. Ook verbeterde de vrije kasstroom met 58 miljoen euro op jaarbasis, vanwege een beter werkkapitaal en lagere investeringen.

Ook kondigde PostNL een interim-dividend aan van 0,08 euro per aandeel, hetgeen een stijging betekent van 14 procent. "Dit kan als positief worden opgevat, gezien er een grote kans is dat het dividend voor heel 2019 geschrapt wordt door de overname van Sandd", aldus de analisten. Ook de verkoop van Postcon is volgens de analisten positief.

Berenberg handhaafde het koopadvies voor PostNL met een koersdoel van 2,65 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 05, 2019 03:17 ET (07:17 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.