*

Market Talk

Beursblik: KBC Securities verlaagt advies ABN AMRO

woensdag 7 augustus 2019 09:44

Koersdoel naar 16,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft woensdag het advies voor ABN AMRO verlaagd van Reduceren naar Verkopen, waarbij het koersdoel van 27,00 naar 16,00 euro ging.

Hoewel ABN AMRO met de kwartaalcijfers de schattingen van analisten wist te verslaan, zijn de resultaten die woensdagochtend werden gerapporteerd volgens analist Jason Kalamboussis eerder bijzaak.

De beoordeling door de Nederlandse toezichthouder zal beleggers volgens hem afschrikken. DNB heeft ABN AMRO gevraagd haar 5 miljoen klanten in Nederland en de risicocategorisering te beoordelen. Er wordt geen onderzoek gevoerd naar ABN, maar er kunnen sancties en een mogelijke boete volgen, aldus Kalamboussis.

Bovendien neemt de druk op de netto interestinkomsten toe en ligt het interim-dividend onder de verwachtingen, aldus de analist.

Ook de bezorgdheid over de diamantsector blijft volgens KBC, hoewel de waardeverminderingen in het tweede kwartaal beter waren. Die kwesties kunnen ABN AMRO ook beperken in het nastreven van overnames.

Het aandeel ABN AMRO daalde woensdagochtend met 3,9 procent tot 15,91 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 07, 2019 03:44 ET (07:44 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.