*

Market Talk

Beursblik: resultaten Kendrion vermoedelijk onder druk

maandag 12 augustus 2019 10:18

ING handhaaft Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de resultaten vermoedelijk flink onder druk zien staan. Dit verwacht ING in aanloop naar de kwartaalcijfers op dinsdag.

ING mikt op een halfjaaromzet van 218 miljoen euro, hetgeen een daling op jaarbasis zou betekenen van negen procent. Het EBITA-resultaat daalt vermoedelijk zelfs met 37 procent tot 14,9 miljoen euro.

"Gezien de staat van de automotive industrie, zullen zwakke kwartaalresultaten niet als een verrassing komen", aldus analist Tijs Hollestelle van ING. De analist wees op eerdere uitspraken van het bestuur van Kendrion, dat zij op korte termijn de marktontwikkelingen binnen de auto-industrie niet ziet verbeteren. "Dit is geen verassing, gezien het handelsconflict tussen China en de VS bijvoorbeeld weer oplaaide afgelopen week", aldus ING.

ING verwacht wel dat Kendrion in een gezonde financiële positie verkeert, maar dat het niet ontkomt aan de huidige marktontwikkelingen.

ING handhaafde het Houden advies op Kendrion met een koersdoel van 23,00 euro. Het aandeel steeg maandagochtend met 0,4 procent tot 15,74 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 12, 2019 04:18 ET (08:18 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.