*

Market Talk

Beursblik: vertrek Deliveroo uit Duitsland positief voor Takeaway.com

dinsdag 13 augustus 2019 11:01

ING handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrek van Deliveroo uit de Duitse markt is positief nieuws voor Takeaway.com, gezien er nu geen noemenswaardige concurrent meer overblijft in Duitsland. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING dinsdag.

Volgens ING laat de beslissing van Deliveroo zien dat de strategie van Takeaway.com, waarin het eigen logistieke diensten toevoegt aan zijn platform, zijn vruchten afwerpt. Op deze manier maakt Takeaway.com het zijn concurrenten moeilijk, aldus ING.

Het vertrek uit Duitsland onderstreept volgens Hesselink dat het businessmodel van Deliveroo structureel tekort schiet. De kosten op korte termijn gerelateerd aan logistiek zijn volgens ING een goede investering, gezien het op lange termijn de concurrerende dynamiek verbetert. Deliveroo moet er volgens ING een stapje bovenop doen om de concurrentie aan te kunnen.

"JustEat-Takeaway.com zal de concurrentie op logistiek vlak verder opvoeren. Hierdoor zullen de kosten stijgen, maar hierdoor wordt de Britse markt een stuk aantrekkelijker voor JustEat-Takeaway.com", aldus Hesselink.

ING handhaafde het koopadvies op Takeaway.com met een koersdoel van 100,00 euro. Het aandeel steeg vanochtend 1,7 procent tot 85,95 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 13, 2019 05:01 ET (09:01 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.