*

Market Talk

Beursblik: ForFarmers boekt naar verwachting lichte omzetstijging

woensdag 14 augustus 2019 11:25

IEX ziet operationeel resultaat flink afnemen.

(ABM FN-Dow Jones) ForFarmers heeft in de eerste zes maanden van dit jaar naar verwachting de omzet op jaarbasis licht zien stijgen bij een stevige druk op het operationeel resultaat (EBITDA). Dit blijkt uit een analyse van IEX.

Analist Martin Crum verwacht een omzet voor het veevoerbedrijf uit Lochem van 1,3 miljard euro tegen 1,14 miljard euro een jaar eerder. Het EBITDA daalt in zijn prognose naar 38,3 miljoen euro van 57,2 miljoen euro, waarbij Crum verwees naar de verwachting van ForFarmers zelf, dat eerder aangaf te verwachten dat het EBITDA in de eerste jaarhelft met 30 tot 35 procent onder druk kwam te staan.

Het nettoresultaat zal volgens Crum ruimschoots halveren en naar schatting rond de 13,5 miljoen euro uitkomen. Vorig jaar bevatte de halfjaarwinst van 34,8 miljoen euro nog een eenmalige bate van 5,4 miljoen euro.

Analist Guy Sips van KBC Securities verwacht meer kosten voor logistiek, energie en grondstoffen, die niet volledig konden worden doorberekend worden aan klanten.

Verder was er een sterke toename van uitbraken van varkenspest in Oost-Europa, waarbij Sips er op wees dat ForFarmers actief in Polen is met een belang van 60 procent in Tasomix. Dat bedrijf is echter vooral actief in de pluimveesector.

KBC Securities verlaagde in juni het advies voor het aandeel ForFarmers van Accumuleren naar Houden. IEX hanteert een koopadvies.

ForFarmers publiceert donderdag voorbeurs de cijfers over het eerste halfjaar.

Het aandeel ForFarmers noteerde woensdag op een rood Damrak 0,5 procent lager op 6,58 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 14, 2019 05:25 ET (09:25 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.