*

Market Talk

Beursblik: minder winst verwacht voor verzekeraar NN Group

woensdag 14 augustus 2019 16:24

Focus weer op resultaat na overnamegeweld.

(ABM FN-Dow Jones) NN Group zal donderdag een lagere operationele winst rapporteren over het tweede kwartaal, vooral door lagere resultaten bij de levensverzekeringen. Dat blijkt uit een consensusverwachting van analisten.

Zij rekenen gemiddeld op een nettowinst van 344 miljoen euro, tegen 463 miljoen een jaar eerder. Daarbij moet worden aangetekend dat er naar verwachting 200 miljoen euro aan niet-operationele inkomsten wegvallen. Een jaar eerder waren er onder andere goede resultaten op private equity-beleggingen.

De operationele inkomsten dalen naar verwachting van 508 miljoen naar 451 miljoen euro. Dit is vooral te wijten aan het Nederlandse levensverzekeringenbedrijf, waar het resultaat zou dalen van 332 miljoen naar 277 miljoen euro.

De Haagse verzekeraar verraste de markt onlangs met het bericht dat CEO Lard Friese vertrekt naar stadgenoot Aegon. Hij wordt opgevolgd bij NN Group door David Knibbe.

Analist Albert Ploegh van ING verwacht dat na de afronding van de integratie van Delta Lloyd en de overname van de schadetak van Vivat de aandacht van beleggers zal terugkeren naar de operationele resultaten en de solvabiliteit van 's lands grootste beursgenoteerde verzekeraar.

De solvabiliteit daalde in de consensusverwachting van 213 procent in het eerste kwartaal naar 204 procent. Dit komt vooral door 'technische elementen' in de complexe berekening van het cijfer, stelde Ploegh.

Analisten verwachten dat het dividend niettemin omhoog gaat van 0,66 naar 0,76 euro per aandeel.

NN Group publiceert de cijfers donderdag voorbeurs. Het aandeel stond woensdagmiddag 1,7 procent lager op 30,58 euro in een fors lagere AEX-index.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 14, 2019 10:24 ET (14:24 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.