Market Talks

 • Beursblik: Nederlandse industrie heeft wind in de zeilen

  Woensdag 24 mei 2017 07:59 Market talk

  ING voorziet dit jaar groei van drie procent.
  (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse industrie gaat het grotendeels voor de wind. Dit bleek woensdag uit een sectorrapport van ING Economisch Bureau.
  ING verwacht voor dit jaar een groei voor de industriële productie van 3 procent, de sterkste toename sinds 2011.
  De groei in de industrie gaat volgens ING gepaard met een stijgende consumptie en investeringen, waar met name chemie en de technologische industrie van profiteren.
  De technologische industrie, dat profiteert van een solide groei in de eurozone en de al langer goed draaiende Amerikaanse economie, is de grootste pijler van de Nederlandse industrie met een aandeel van 40 procent op een totale productiegrootte van ongeveer 120 miljard euro.
  Er zijn ook enkele minpunten volgens de economen. Zo maakt de voedingsindustrie een pas op de plaats, terwijl de de zuivelindustrie zelfs een krimp laat zien. Bij de laatste branche spelen de scherpere fosfaatregels een rol waardoor de veestapel dit jaar fors zal dalen met een afname van de productie in de zuivelindustrie tot gevolg. De vleesverwerkers zullen daardoor volgens ING juist te maken krijgen met een stijging van de productie.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  May 24, 2017 01:59 ET (05:59 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursblik: Euronext zet goede stap in valutamarkt

  Dinsdag 23 mei 2017 10:39 Market talk

  Maakt zichzelf minder afhankelijk van aandelen.
  (ABM FN-Dow Jones) De uitbreiding naar de valutamarkt met de overname van FastMatch is een positieve stap voor Euronext, omdat het de omzetbasis diverser maakt en direct bijdraagt aan de winst. Dit stelde ING dinsdag in een rapport.
  De verbreding van de omzetbasis is belangrijk voor Euronext, om minder afhankelijk te worden van de aandelenmarkten. De valutamarkt is groot en de gereguleerde handel groeit, omdat toezichthouders de handel steeds meer via elektronische handelsplatforms willen laten lopen, in plaats van via onderhandse transacties.
  Euronext betaalt 153 miljoen dollar voor 90 procent van een bedrijf met een omzet van 18 miljoen dollar. Deze prijs weerspiegelt volgens ING het groeipotentieel en het strategische karakter van de overname.
  FastMatch had in het eerste kwartaal een marktaandeel van 7,9 procent, op basis van de dagelijkse handelsvolumes van de publiek rapporterende elektronische valutaplatforms.
  De omzet kan volgens Euronext worden vergroot door het platform uit te breiden in Europa, koersinformatie te verkopen en de technologie uit te breiden van contante valutatransacties naar derivaten, zoals futurescontracten. Op middellange termijn moet het bedrijf zo'n 5 procent bijdragen aan de winst van Euronext.
  ING heeft een koopadvies op Euronext met een koersdoel van 50,00 euro.
  Op een groene beurs noteerde het aandeel Euronext woensdag 0,8 procent hoger op 47,50 euro.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  May 23, 2017 04:39 ET (08:39 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Van Lanschot

  Maandag 22 mei 2017 10:44 Market talk

  Koopadvies blijft staan.
  (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Van Lanschot verhoogd van 26,00 euro tot 27,60 euro, met handhaving van het koopadvies, op grond van hogere winstramingen na de kwartaalupdate van vorige week. Dit stelde de Zwitserse zakenbank maandag in een rapport.
  Analist Anton Kryachok maakte uit de update op dat de instroom van beheerd vermogen zal bijdragen aan een snellere terugkeer naar gezonde winstgevendheid. Een nieuw mandaat van pensioenfonds UWV voor vermogensbeheerder Kempen zal daar verder aan bijdragen in de tweede helft van het jaar.
  Een sneller dan verwachte opbouw van kapitaal verbeterde tegelijk het plaatje voor de verwachte teruggave van kapitaal aan aandeelhouders.
  Hoewel het aandeel sinds het begin van het jaar al 17 procent beter presteerde dan sectorgenoten, ziet UBS nog verdere herwaardering van het aandeel in het vat. Een hoger dan verwachte dividenduitkering kan daarbij de impuls zijn.
  Het aandeel Van Lanschot daalde maandag 3,5 procent op 25,19 euro op een overwegend groen Damrak. Het aandeel noteert ex-dividend.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  May 22, 2017 04:44 ET (08:44 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursupdate: AEX op Wall Street

  Vrijdag 19 mei 2017 22:26 Market talk

  Meeste fondsen sluiten lager.
  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn donderdag drie van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten.
  Aegon (-0,51%)
  ArcelorMittal (+0,43%)
  ASML (-0,07%)
  Galapagos (-1,19%)
  ING Groep (-0,03%)
  Philips (+0,20%)
  RELX (-0,66%)
  Royal Dutch Shell (+0,23%)
  Unilever (-0,36%)
  Euro/dollar: 1,1203
  Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 526,92 punten, zijn geëindigd op 526,89 punten.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  May 19, 2017 16:26 ET (20:26 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursblik: Sterk eerste kwartaal NN Group

  Donderdag 18 mei 2017 09:38 Market talk

  Deutsche Bank zet vraagtekens over kwaliteit kapitaal.
  (ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft een sterk eerste kwartaal gerapporteerd, waardoor een positieve koersreactie kan worden verwacht, maar de kwaliteit van de kapitaalbuffer van de verzekeraar blijft een vraagteken. Dit stelden analisten van Deutsche Bank donderdag in een rapport.
  Zo blijkt de buffer zonder een zogeheten 'volatility adjuster' verontrustend veel lager te zijn en leunt de buffer van NN Group relatief sterk op uitgestelde belastingbaten, die als een weinig solide vorm van kapitaal worden beschouwd.
  Vanwege die vragen handhaaft analist Hadley Cohen zijn Houden advies voor het aandeel NN Group, met een koersdoel van 31,50 euro.
  Het sterker dan verwachte operationele resultaat was mede te danken aan dividenden op private equity-beleggingen, gunstige sterfteontwikkelingen voor het Japanse levenbedrijf. De nettowinst profiteerde van gerealiseerde winsten op staatsleningen en aandelen.
  De analist blijft bezorgd over de volaliteit van de solvabiliteit en het feit dat NN Group maximaal gebruik maakt van de Tier 3-post met uitgestelde belastingbaten om het eigen vermogen op te krikken. De verminderde gevoeligheid voor koersschommelingen van staatsleningen die NN Group donderdag meldde stelt enigszins gerust, maar de gevoeligheid blijft hoog, volgens Hadley.
  Ook is de analist negatief verrast door de onthulling dat de zogenaamde volatility adjuster ruim de helft van het bufferkapitaal fourneert. Zonder deze 'korting' op de kapitaaleisen zou de solvabiliteit per eind 2016 halveren, van 241 procent naar 120 procent van het vereiste kapitaal. Die invloed van de volatility adjuster is veel groter dan verwacht en kan de nodige vragen van analisten opleveren, denkt Hadley, die ook enige nervositeit bij beleggers over andere Nederlandse verzekeraars niet uitsluit.
  Daarmee doelt Hadley blijkbaar op Aegon en het door NN overgenomen Delta Lloyd, aangezien de analist benadrukte dat ASR zorgen over dit onderwerp al heeft weggenomen.
  Het aandeel NN Group noteerde donderdag 1,5 procent hoger op 31,88 euro. Aegon verloor 0,3 procent en ASR Nederland daalde 0,9 procent.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  May 18, 2017 03:38 ET (07:38 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursblik: NN Group op volle kracht vooruit

  Donderdag 18 mei 2017 09:10 Market talk

  KBC Securities verwacht positieve reactie op sterke cijfers.
  (ABM FN-Dow Jones) De eerstekwartaalcijfers van NN Group zijn beter dan verwacht, met sterke verkoopcijfers en operationele resultaten, terwijl er ook meer kapitaal werd gegenereerd dan verwacht. Dit stelde analist Matthias De Wit van KBC Securities donderdag in een rapport.
  De operationele winst van 25 procent was volgens de analist hoger dan verwacht, dankzij verbetering in alle segmenten van het concern. Met name de Nederlandse en Japanse verzekeringsonderdelen deden het goed, terwijl ook het Nederlandse bankbedrijf goede groei en hogere marges liet zien. De Europese verzekeraar viel wat tegen.
  De daling van de Solvency II-ratio met 3 procentpunt naar 238 procent was exact conform de analistenconsensus. Ook bij Delta Lloyd was de solvabiliteit zoals verwacht stabiel, waardoor de gecombineerde ratio met 180 procent dichtbij de consensus uitkwam.
  Analist Matthias de Wit voorziet een positieve koersreactie op de kwartaalrapportage.
  KBC Securities heeft een koopadvies voor NN Group met een koersdoel van 41,00 euro. Het aandeel sloot woensdag op een rode beurs 1,7 procent lager op 31,40 euro.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  May 18, 2017 03:10 ET (07:10 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursblik: fees en kapitaal ABN AMRO vallen tegen

  Woensdag 17 mei 2017 12:17 Market talk

  Credit Suisse ziet wel goede kostenbeheersing en leningengroei.
  (ABM FN-Dow Jones) De eerstekwartaalcijfers van ABN AMRO vallen al met al tegen, zowel operationeel als qua kapitaal, hoewel de nettowinst hoger uitviel dan verwacht. Dit stelde zakenbank Credit Suisse woensdag in een reactie op de cijfers.
  Voor een opwaartse bijstelling van de winstverwachtingen door analisten ziet analist Marcell Houben van Credit Suisse daarom weinig ruimte. De verwachte bijdragen aan de stroppenpot kunnen misschien wat verder omlaag worden bijgesteld, maar geldt niet voor de overige inkomsten die de meevallende nettowinst veroorzaakten. Die zijn namelijk "van lagere kwaliteit" en dus niet structureel, aldus Houben.
  Operationeel gezien waren met name de fee-inkomsten 3 procent lager dan verwacht, vooral door lagere tarieven voor betaalrekeningen. Anderzijds waren de kosten goed onder controle en bleef de instroom van nieuwe hypotheken in Nederland sterk, met een stabiel marktaandeel van 26 procent.
  Credit Suisse heeft een Outperform advies voor ABN AMRO met een koersdoel van 27,00 euro. Het aandeel verloor woensdag op een rode beurs 2,7 procent op 23,73 euro.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  May 17, 2017 06:17 ET (10:17 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursblik: winstgroei ABN AMRO van lage kwaliteit

  Woensdag 17 mei 2017 10:16 Market talk

  Operationeel resultaat volgens ING licht tegenvallend.
  (ABM FN-Dow Jones) Hoewel de volatiele overige inkomsten van ABN AMRO beter dan verwachte winstcijfers opleverde in het eerste kwartaal, waren de aangepaste operationele resultaten van de bank 2 tot 3 procent lager dan verwacht. Dit stelde analist Albert Ploegh van ING woensdag in een rapport.
  De meevallende winst is dus van lage kwaliteit, volgens Ploegh.
  Ook de kapitaalbuffers waren wat lager dan verwacht, door hogere operationele risico's bij de overgang naar een intern wegingsmodel voor dit type risico. Dit effect zou het komende jaar weer moeten wegvallen.
  De stijging van de rentebaten met 3 procent tot 1,6 miljard was het gevolg van volumegroei en hogere marges bij nieuwe vastrentende periodes van hypotheken, concludeerde de analist.
  De risicokosten waren zoals verwacht nog steeds zeer laag, hoewel de algemene toevoegingen aan de kredietvoorzieningen in de sectoren grondstoffen, energie en transport hoger dan verwacht waren met 59 miljoen euro.
  ING heeft een koopadvies voor ABN AMRO met een koersdoel van 25,50 euro. Het aandeel stond woensdag 2,4 procent lager op 23,80 euro op een rood Damrak.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  May 17, 2017 04:16 ET (08:16 GMT)

  Lees deze market talk