beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Update: Winstdruk voor ING

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft, zoals verwacht, een aanzienlijk zwakker vierde kwartaal achter de rug, waarbij de dalingen sterker waren dan analisten hadden voorzien. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de bank.

De inkomsten lieten een kleine krimp zien, terwijl de kosten juist duidelijk stegen.

Toch sprak CEO Ralph Hamers van een "solide" 2019, ondanks de uitdagende rente, geopolitieke onzekerheden en toenemende regeldruk. De topman voegde toe dat het vierde kwartaal "uitdagend" was.

De nettowinst daalde van 1,27 miljard naar 880 miljoen euro en ook de onderliggende winst voor belasting viel terug, van 1,69 miljard naar 1,34 miljard euro. De consensus rekende op respectievelijk 1,14 en 1,59 miljard euro.

De totale inkomsten waren, zoals verwacht, grofweg stabiel, op 4,44 miljard euro. Analisten rekenden echter op 4,51 miljard euro nadat dit in het vierde kwartaal van 2018 nog 4,50 miljard euro was.

De rentebaten steeg tegen de verwachting in met 0,7 procent op jaarbasis naar 3,60 miljard euro, terwijl de fee-inkomsten met 4,4 procent stegen tot 735 miljoen euro.

Inmiddels heeft ING 13,3 miljoen zogeheten primaire klanten. Dat is een stijging van meer dan 830.000 ten opzichte van 2018. Het totale aantal retailklanten bedraagt 38,8 miljoen.

Doordat er meer geld moet naar de klantcontrole op financiële criminaliteit en de kostenbesparingen nog geen vruchten afwerpen, stegen de operationele kosten onderliggend met 4,2 procent naar bijna 2,7 miljard euro. Hier hield de consensus rekening met 2,6 miljard euro.

Inmiddels heeft ING zo'n 4.000 mensen in dienst die werken aan zaken gerelateerd aan 'know your customer'. 

De verhouding tussen kosten en winst, een belangrijke maatstaf om banken te beoordelen, kwam eind 2019 uit op 56,6 procent. Dit was 55,8 procent ultimo september en 54,8 procent ultimo 2018.

ING stopte afgelopen kwartaal 428 miljoen euro in het zogeheten stroppenpotje. Dat was een jaar eerder slechts 242 miljoen euro.

De kernkapitaalratio zou volgens de analisten op 14,8 procent uitkomen. ING meldde donderdag 14,6 procent.

ING wil over 2019 een dividend van 0,69 euro per aandeel uitkeren, waarvan 0,24 euro is betaald in augustus. Het dividend wordt in contanten voldaan.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News