beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Damrak breidt winsten uit

(ABM FN-Dow Jones) De winsten op de Amsterdamse beurzen liepen dinsdag gedurende de ochtend verder op. Rond de klok van elf uur won de AEX 3,9 procent op 509,98 punten. 

Vermogensbeheerder Joop van de Groep van Fintessa Vermogensbeheer zag de beurzen vanochtend wat herstellen, nadat een verdere verspreiding van het coronavirus en een prijzenoorlog op de oliemarkt op maandag nog voor een "giftige cocktail" zorgden. 

Van de Groep zag vanochtend diverse positieve factoren die de koerswinsten op de beurzen kunnen verklaren. Zo beloofde de Japanse centrale bank opnieuw de financiële markten te willen ondersteunen om de rust te laten terugkeren op de beurzen. Volgens Van de Groep heeft de centrale bank ruimte om aandelen op te kopen via ETF's. 

Ook kondigde de Amerikaanse president Donald Trump maandagavond laat aan met een stimuleringsplan te komen. Trump zal een ontmoeting hebben met de Senaat en de Republikeinen om een mogelijke belastingverlaging te bespreken als reactie op de economische impact van het coronavirus. De president zou onder meer denken aan een verlaging van de loonbelasting en leningen voor kleine bedrijven.

Ook positief noemde Van de Groep het bemoedigend nieuws dat er geen nieuwe besmettingen plaatsvonden buiten de Chinese provincie en epicentrum Hubei.    

"Wereldwijd willen centrale banken het ruime monetaire beleid handhaven en doen zij bovendien een appèl op lokale overheden om maatregelen te treffen", aldus de vermogensbeheerder. "Het is positief dat centrale banken en overheden net als in 2008 en 2011 bereid zijn om samen te werken. Dit wordt door beleggers goed opgepakt."

Ook Duitsland lijkt daarbij "om", aldus Van de Groep. Het land is volgens hem bereid om de "zwarte nul" los te laten, het grondwettelijke verbod op een begrotingstekort. Lufthansa drong al aan op overheidssteun vanwege de impact van het coronavirus. 

"Na weken van flinke koersdalingen op de beurzen en een vooralsnog onduidelijke impact van het coronavirus op de economie, lijkt de flinke verkoopgolf inmiddels wat overtrokken", aldus Van de Groep. "Wie door de onrust kan heen kijken, ziet nog steeds gunstige omgevingsfactoren", zo stelde de vermogensbeheerder, onder meer wijzend op de lage rente, mogelijke stimuleringsmaatregelen door overheden en sterke Amerikaanse arbeidscijfers van afgelopen vrijdag. "Bovendien kunnen een lagere dollar en olieprijs de economie een zetje geven." 

De dollar wint vanochtend met driekwart procent terrein ten opzichte van de euro op een koers van 1,1349. De afgelopen dagen was de euro juist hard opgelopen.

Stijgers en dalers

In de AEX koersten alle fondsen in het groen, onder leiding van Royal Dutch Shell met een plus van 8,3 procent. De oliereus was maandag nog de gebeten hond, na een crash van de olieprijzen. 

Aegon en ING, die op maandag eveneens een flinke veer lieten, stegen 5,4 tot 6,8 procent. 

Ahold Delhaize koerste slechts 0,3 procent hoger. Amazon lanceerde vandaag een Nederlandse versie van zijn webwinkel. Daarmee krijgt Bol.com, dat onderdeel is van Ahold, er een concurrent bij. 

In de AMX won Altice Europe 7,2 procent en PostNL 8,3 procent. Beide aandelen stonden afgelopen dagen flink onder druk, net als Air France-KLM dat dinsdagochtend 7,2 procent aantrok. Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief alle dochterondernemingen, in totaal 7,0 miljoen passagiers, een daling van 0,5 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In de cijfers over februari zijn de eerste gevolgen van het coronavirus zichtbaar. De komende maanden voorziet Air France-KLM dat de gevolgen zullen toenemen, nu niet alleen China, maar ook andere delen van de wereld kampen met het virus.

Basic-Fit opende ruim elf procent hoger na cijfers, maar moest het enkele uren na opening doen met een koerswinst van 5,8 procent. ING sprak van sterke jaarresultaten en Morgan Stanley van een bemoedigende outlook. Basic-Fit liet weten dat het coronavirus vooralsnog weinig effect heeft op de bedrijfsactiviteiten en de fitnessketen voorziet ook geen leveringsproblemen bij zijn belangrijkste toeleveranciers. Tegenover ABM Financial News zei topman René Moos dat er wel een noodplan klaarligt.  

Onder de kleinere aandelen won Accell 13,9 procent. Ook de fietsenfabrikant lag in de afgelopen dagen stevig onder vuur, vanwege de zorgen over het coronavirus. Kiadis Pharma koerste 8,8 procent hoger. Kiadis zal tijdens een jaarlijkse bijeenkomst van de European Society for Blood and Marrow Transplantation in de zomer nieuwe resultaten presenteren van een onderzoek met zogenoemde naturalkillercellen.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen