beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX wacht felgroene opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting fors hoger van start. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van meer dan vier procent. 
 
Wall Street daalde maandag nog scherp en de AEX index verloor 1,9 procent op 423,72 punten, maar de beurzen in Azië laten vanochtend overtuigenden winsten zien.

Aziatische beleggers besloten vanochtend de koopknop in te drukken, nadat de Amerikaanse Federal Reserve manadag bekend maakte geen limiet te stellen aan kwantitatieve verruimingsmaatregelen. De Fed kondigde ook aan bedrijfsobligaties op te gaan kopen. Dit is nodig omdat de kasstroom van veel bedrijven sterk onder druk staat.

De beurzen in Tokio en Seoel koersten vanochtend maar liefst ruim zeven procent hoger. Sydney en Hong Kong wonnen meer dan vier procent. Ook de olieprijzen noteerden hoger, terwijl de dollar ten opzichte van de euro licht terrein prijs gaf.

Maandagavond sloot de S&P 500 index in New York juist nog 2,9 procent lager, terwijl techbeurs Nasdaq het verlies beperkte tot slechts 0,3 procent. Beleggers reageerden aanvankelijk nog enthousiast op de kwantitatieve verruiming die de Amerikaanse centrale bank beschikbaar stelt, maar politiek touwtrekken in Washington over een enorm steunpakket woog uiteindelijk zwaarder op het sentiment op Wall Street.

De Democraten en Republikeinen kunnen het niet eens worden over een economisch reddingspakket van circa 1,6 biljoen dollar die richting het Amerikaanse bedrijfsleven moet gaan, maar ook naar staten, ziekenhuizen en werklozen. Nadat maandag bekend werd dat er wederom geen akkoord was bereikt, zakten de Amerikaanse aandelenmarkten verder weg.  

"Beleggers zijn klaar met het constante gesteggel tussen de twee grote politieke partijen, dat zorgt voor een vertraging van de stimuleringsmaatregelen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Volgens de marktvorser kan de Amerikaanse economie deze onenigheid nu niet gebruiken. "Dit duidt op verdeeldheid in een periode dat solidariteit het meeste nodig is."

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin probeerde de financiële markten gerust te stellen door te melden dat de partijen heel dicht bij een akkoord zijn.

In de VS zijn er nu 46.438 besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Maandag waren dit er nog 35.206. Wereldwijd zijn er inmiddels 16.559 mensen overleden aan het coronavirus en ruim 101.806 mensen hersteld. In Nederland zijn momenteel rond de 4.767 geregistreerde besmettingen en in België 3.743.

In het epicentrum van de uitbraak, het Chinese Wuhan, werden vanochtend echter wederom geen besmettingen geregistreerd, waardoor China besloot om gefaseerd reisbeperkingen in te trekken.

De Amerikaanse olieprijs steeg maandag na een volatiele handelssessie. Op een settlement van 23,36 dollar werd een vat West Texas Intermediate 3,2 procent duurder. In de Aziatische handel vanochtend stijgt de future met meer dan vier procent verder.

Bedrijfsnieuws

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield trok de verwachtingen voor 2020 in en schrapte het slotdividend. Wel keert het fonds nog een interimdividend uit en noteert het aandeel vandaag ex-dividend.

Randstad besloot om de jaarvergadering van vandaag uit te stellen. Reden voor het uitstel is de corona-uitbraak en de maatregelen en beperkingen van de overheid om de verspreiding tegen te gaan.

Fit For Free en SportCity hebben besloten per direct de incassering van het abonnementsgeld tijdelijk stop te zetten. Het beursgenoteerde Basic-Fit heeft zijn clubs ook gesloten en denkt na over een passende compensatie voor zijn leden.

ArcelorMittal besloot om twee hoogovens, in het Amerikaanse Indiana Harbor en in het Canadese Dofasco, stil te zetten, nu het coronavirus de vraag naar staal in Noord-Amerika flink aantast.

Berenberg verlaagde het koersdoel voor Royal Dutch Shell stevig van 31,50 euro naar 16,30 euro, maar handhaafde het koopadvies. De analisten wezen op de daling van de grondstofprijzen, nu economieën tot stilstand komen door de uitbraak van het coronavirus.

Berenberg werd juist positiever over Heineken en zette het aandeel op de kooplijst.

JPMorgan Cazenove verlaagde de koersdoelen voor AkzoNobel en DSM.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 sloot maandag 2,9 procent lager op 2.237,40 punten, terwijl de Dow Jones index 3,0 procent inleverde op 18.591,93 punten. Techbeurs Nasdaq verloor slechts 0,3 procent op 6.860,67 punten. 

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen