beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: AEX opnieuw flink hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste woensdag opnieuw hoger, na op dinsdag al 9 procent hoger te zijn gesloten. Rond de klok van elf uur won de AEX 2,7 procent op 472,65 punten. 

Beleggers verwerkten het nieuws dat het Amerikaanse senaat vannacht overeenstemming bereikte over een noodpakket van 2 biljoen dollar. Volgens ING gaat het om ongeveer 10 procent van het Amerikaanse bruto binnenlands product.

"De 10 procent staat, even simpel berekend, gelijk aan zo’n zes weken steun. Daarna wordt de Amerikaanse economie geacht om weer op volle kracht te draaien", aldus investment manager Simon Wiersma van ING. President Donald Trump gaf aan dat de VS na Pasen weer open is voor zaken. "Ik help het hem hopen, maar ik vrees dat het iets te optimistisch is."

Optimisme over een positieve uitkomst van de gesprekken over een noodpakket in de VS zetten de aandelenmarkten dinsdag al fors hoger. Nu het akkoord er is, stegen de beurzen in Europa verder.

Volgens ING is het echter nog te vroeg om de bodembel te luiden. Voor een duurzame herstelbeweging zijn volgens Wiersma minder besmettingen en meer steunmaatregelen nodig. Bovendien weerspiegelen de waarderingen in de meeste sectoren nog niet volledig de economische impact van de coronacrisis en winstgroeiverwachtingen.
Economen en beleggers verwachten in de komende dagen en weken flink slechtere economische cijfers. Dinsdag liet een reeks Europese samengestelde inkoopmanagersindices al een dramatische val in economische activiteit zien. 

Vanochtend werd bekend dat de Ifo index voor het ondernemersklimaat in Duitsland in maart nog verder onder druk is komen te staan dan in een voorlopige meting werd gemeld. De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel is deze maand gedaald van 96,0 in februari naar 86,1. Een voorlopige raming wees nog op 87,7.

De euro/dollar noteerde op 1,0843. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0793 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,0785 op de borden.

De olieprijzen stegen 1,6 procent. 

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen namen ASMI en Galapagos de leiding met koerswinsten van 7,8 tot 10,1 procent. Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell won 7,4 procent. 

Unibail-Rodamco-Westfield moest de rode lantaarn dragen met een verlies van 4,0 procent. Het vastgoedfonds trok eerder deze week de verwachtingen voor 2020 in en schrapte het slotdividend. Berenberg verlaagde woensdag nog eens het koersdoel voor Unibail.

In de Midcap schoot Basic-Fit 23,0 procent hoger. De uitbater van fitnessclubs stond eerder nog flink onder druk, nadat werd besloten om alle clubs te sluiten vanwege het coronavirus. Ook werden de uitbreidingsplannen tijdelijk in de kast gezet. Altice Europe won 15,5 procent na publicatie van de jaarcijfers. Volgens Credit Suisse overtrof de kabelaar de verwachtingen in het vierde kwartaal. "Op korte termijn zullen de resultaten een steun in de rug zijn voor de kabelaar, nu het bedrijf op koers lijkt om het herstel door te zetten“, aldus de analisten.

Intertrust leverde 4,5 procent in. 

Onder de kleinere aandelen won NIBC 26,8 procent op 7,23 euro. Dinsdag maakte de bank bekend dat de overname door Blackstone nog steeds doorgaat. Avantium maakte een koerssprong van 21,3 procent na cijfers. Volgens ING presteerde het bedrijf in 2019 flink beter dan verwacht. 

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium