beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: AEX levert in

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste vrijdagochtend significant lager. Rond de klok van elf uur verloor de AEX 1,1 procent op 506,90 punten. 

Volgens marktvorser Naeem Aslam van AvaTrade staat het sentiment vandaag onder druk, na berichtgeving in de Financial Times donderdagavond dat het coronamiddel van Gilead slechte resultaten boekte in een eerste test. Ook investmentmanager Simon Wiersma van ING wees hierop. 

"Vorige week had het bedrijf zelf al gewaarschuwd voor teveel optimisme", aldus Wiersma, die het positieve sentiment op Wall Street donderdagavond zag omslaan. 

Verder bracht een top van de Europese Unie niet het gewenste resultaat en werd er geen akkoord bereikt over een broodnodig stimuleringspakket. Er werd weliswaar getekend voor een noodpakket van 500 miljard euro, maar daarover was al eerder overeenstemming bereikt. Een herstelplan voor de lange termijn bleef uit. 

Volgens The Wall Street Journal houdt voorzitter Christine Lagarde van de ECB er in het slechtste scenario rekening mee dat de economie van de eurozone dit jaar met 15 procent kan krimpen. 

De waarschuwing van Lagarde kan volgens strategen van Barings op twee manieren worden gezien. "Voor de pessimisten werd het probleem vooruit geschoven, waarbij de Europese Commissie werd opgeroepen om te werken aan de details van een Europees herstelplan. Een plan moet dan bij de volgende bijeenkomst van de Eurogroep over een paar weken worden gepresenteerd", aldus strateeg Agnès Belaisch van Barings. "Voor de optimisten is het een voorbode dat er zonder voorwaarden biljoenen op tafel komen te liggen."

De opmerkingen van Lagarde gingen vanochtend gepaard met diverse macro-economische cijfers, die volgens Aslam van AvaTrade belabberd waren. Zo bleek vanochtend dat het Duitse ondernemersvertrouwen naar een historisch laag niveau is gedaald. Daarnaast stonden de Britse detailhandelsverkopen in maart sterk onder druk, met een volumedaling van ruim vijf procent.  

Vanmiddag krijgen beleggers nog inzicht in het consumentenvertrouwen in de VS.

De dollar blijft ondertussen klimmen. Vanochtend noteerde de euro/dollar op 1,0753. Hiermee nadert de dollar de top van eerder dit jaar op 1,0655. 

De olieprijs herstelde verder. Op een settlement van 16,50 dollar, werd een vat West Texas Intermediate met levering juni op donderdag al 20 procent meer waard. Vanochtend daalde de future evenwel met 2,1 procent.

Stijgers en dalers 

Onder de veelal roodgekleurde hoofdfondsen waren ING en ABN AMRO met 4,4 tot 4,8 procent de grootste dalers. Wolters Kluwer koerste evenwel 0,5 procent hoger, terwijl Prosus en IMCD tot 0,4 procent stegen. 

In de AMX werd de kwartaalrapportage van Signify met veel enthousiasme ontvangen. Het aandeel steeg 7,8 procent. Signify liet in het eerste kwartaal van dit jaar een sterker dan voorziene terugval in de autonome groei zien, maar belangrijker is dat de winstgevendheid op peil bleef, aldus ING. Bovendien wordt de kans op een kapitaalverhoging zeer klein als Signify de balans op peil weet te houden, denkt de bank.  

Arcadis verloor 6,7 procent na cijfers. Vooral de kasstroom stelde ING teleur. 

Onder de kleinere aandelen leverde Wereldhave 1,2 procent in. Het vastgoedfonds sloot een nieuwe kredietfaciliteit af met ABN AMRO en kwam met een update over het eerste kwartaal. Ordina verloor 3,3 procent, na donderdag nog 23 procent te zijn gestegen na het afgeven van een kwartaalupdate.

Het lokaal genoteerde Alumexx won 4,4 procent, nadat bekend werd dat het Mountainshield Capital Fund het belang in Alumexx halveerde na minder dan 5 procent. 

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen