beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Update: lichte omzetstijging voor Kendrion

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft in het eerste kwartaal van 2020 de omzet licht zien oplopen met een stabiele nettowinst op een genormaliseerde basis. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers van de specialist in elektromagneten.

De omzet over de eerste drie maanden kwam op jaarbasis 1 procent hoger uit op 109,6 miljoen euro. Het genormaliseerde operationeel resultaat (EBITDA) steeg met 8 procent naar 13,7 miljoen euro met een bijbehorende marge van 12,5 procent. Het genormaliseerde nettoresultaat voor amortisatie bleef stabiel en kwam uit op een nettowinst van 4,7 miljoen euro.

De gerapporteerde nettowinst daalde van 4,3 miljoen naar 3,0 miljoen euro.

De nettoschuldpositie steeg naar 131,8 miljoen euro aan het eind van het eerste kwartaal. Ultimo 2019 was dit nog 47,4 miljoen euro.

Deze stijging hield verband met de inlijving van INTORQ waar 78 miljoen euro mee was gemoeid en een negatieve kasstroom van 6,4 miljoen euro.

De zogeheten leverageratio kwam uit op 2,3, ruim onder de door de banken vereiste 3,5. CFO Jeroen Hemmen gaf dinsdag tegenover ABM Financial News aan dat de banken zich momenteel constructief opstellen en gesprekken zo ook verlopen. "Maar we sturen heel erg op liquiditeit. We hadden al veel aandacht voor onze buffers en dat zal niet minder worden", aldus Hemmen.

Kendrion stelde dat de financiële positie sterk blijft met 17,5 miljoen euro in kas en 50 miljoen euro aan nog niet aangesproken kredietfaciliteiten.

Kendrion heeft de afgelopen tijd tal van maatregelen genomen om de coronacrisis tegenwicht te bieden en de liquiditeitspositie van het bedrijf te waarborgen. Daaronder vielen onder andere kostenbeperkingen en uitstel van circa de helft van de gpelande investeringen. CEO Joep van Beurden gaf dinsdag aan dat het bedrijf in het eerste kwartaal circa 600.000 euro aan kosten heeft weten te besparen.

Outlook

In het eerste kwartaal was het effect van de coronacrisis nog niet sterk zichtbaar, maar Kendrion verwacht dat in het tweede kwartaal de voor het bedrijf belangrijke automotive-industrie een zeer stevige impact ervan ondervindt.

Van Beurden verwachtte dinsdag niet dat de verlies- en winstrekening over het tweede kwartaal vergeleken kan worden met die over het eerste kwartaal, maar zag wel een aantal stootkussens. "Om te beginnen is China weer terug op het niveau van voor de corona-uitbraak. Met het inmiddels geheel geïntegreerde INTORQ aan boord zijn we minder afhankelijk van de automotivesector, die stevig is geraakt. Ons industrial-segment draait stabiel en bij de leveringen aan de agrarische sector zien we zelfs de nodige veerkracht. Maar de markt van personenauto's staat zwaar onder druk", aldus de CEO.

Van Beurden verwacht dat de nadruk in de automotivesector meer komt te liggen op innovatie in de overgang naar schoner vervoer. Tegelijk voorziet de topman dat de klassieke productielijnen langer intact blijven.

Het bedrijf zal gebruik maken van de door overheden geboden overbruggingsmaatregelen die voortvloeiden uit de coronacrisis. "En dan geldt dat vooral voor de Duitse regio, waar arbeidstijdverkortingen al tot de mogelijkheden behoorden en waar we ook gebruik van maken. Verder moet je denken aan fiscale handreikingen, zoals uitstel van verplichtingen. Nederland valt buiten ons aandachtsveld als het om coronafaciliteiten gaat. Wat voor ons niet geldt is staatssteun."  

Op 10 september van dit jaar verwacht de onderneming een strategische en financiële update te geven van de uitgebreide onderneming, dat wil zeggen inclusief INTORQ, waarin ook financiële doelstellingen voor de middellange termijn worden meegenomen.

Het aandeel Kendrion noteerde dinsdag op een groen Damrak een winst van 6,2 procent op 11,32 euro.

Update: om commentaar CEO en CFO toe te voegen.

Bron: ABM Financial News
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
  Koersdoel Shell fors verhoogd 05 mei | Analyse en Advies
 2. Premium
 3. Premium
  Eindelijk echt winst voor AMG 05 mei | Analyse en Advies
 4. Premium
 5. Premium
  Spanning stijgt rond Pharming 12 mei | Analyse en Advies