beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Blackstone zaait twijfel over overname NIBC

(ABM FN-Dow Jones) Blackstone zal dinsdag zijn overnamebod op de resterende aandelen NIBC voorleggen aan de Nederlandse toezichthouder, maar lijkt te hopen dat deze de transactie afkeurt. Dat bleek dinsdag uit een persverklaring van de Amerikaanse investeerder.

Met de verklaring reageert Blackstone op NIBC, dat maandag meldde dat enkele obstakels voor de overname waren weggenomen. Blackstone meldde dat de transactie voldoende gefinancierd is, nu NIBC heeft aangekondigd zijn dividend te zullen uitkeren voordat de transactie van Blackstone zal zijn afgerond.

Maar, zo benadrukte het bedrijf, "er blijft substantiële onzekerheid" of de toezichthouder het bedrijfsplan zal beoordelen als een realistische basis voor de deal. Het Amerikaanse bedrijf wees hier op 28 april ook al op.

Er is nog geen indicatie van hoe de toezichthouders hierover denken, stelde Blackstone, en volledige duidelijkheid daarover hangt uiteindelijk af van de toezichthouders. De duidelijkheid kan alleen worden geboden als onderdeel van het goedkeuringsproces. 

Maandag meldde NIBC dat een probleem voor de transactie, gerelateerd aan het dividend, was opgelost.

Volgens analist Albert Ploegh van ING wil Blackstone nog altijd NIBC overnemen, maar wil de investeerder minder betalen dan werd overeengekomen. 

Meerderheidsaandeelhouder JC Flowers, een private-equity-huis, kwam destijds overeen om zijn belang van 60,6 procent te verkopen voor 8,93 euro per aandeel. Reggeborgh nam genoegen met 9,65 euro per aandeel voor zijn belang van 14,7 procent. Daar gaat nu het dividend van 0,53 euro per aandeel vanaf. 

Exclusief het dividend van 0,53 euro per aandeel bedraagt het overnamebod van Blackstone op de resterende aandelen 9,32 euro in plaats van 9,85 euro.

Bron: ABM Financial News