beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

WDP ziet toekomst met vertrouwen tegemoet

(ABM FN-Dow Jones) WDP heeft in de eerste helft van 2020 dankzij hogere huurinkomsten meer winst geboekt. Dit bleek vrijdag voorbeurs met de publicatie van de resultaten over de eerste zes maanden van het Belgische vastgoedbedrijf met tevens een notering in Amsterdam.

“WDP heeft naar het einde van het tweede kwartaal de activiteiten sneller dan verwacht zien hernemen en ziet vandaag, alsook post-Covid-19, een aanhoudende vraag naar moderne logistieke ruimte ter realisatie van zijn business plan 2019-23”, aldus het vastgoedbedrijf in een toelichting.

WDP boekte in de eerste zes maanden van 2020 een EPRA-winst van 84,3 miljoen euro, een stijging met 15 procent op jaarbasis. De EPRA-winst per aandeel bedroeg 0,49 euro, een stijging van 8 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Vooruitblikkend voorziet WDP een brutodividend van 0,80 euro, op basis van de eerder gecommuniceerde verwachting van een EPRA-winst per aandeel van 0,95- 1,00 euro, waarbij WDP momenteel verwacht uit te komen aan de bovenkant van deze bandbreedte.

Het vastgoedconcern boekte het afgelopen kwartaal een vastgoedresultaat van 116,9 miljoen euro, tegenover 104,6 miljoen euro een jaar eerder. 

De bezettingsgraad noteerde eind juni 2020 op 98,2 procent, wat vrijwel gelijk was aan de bezettingsgraad eind december 2019 van 98,1 procent.

De loan-to-value van WDP bedroeg eind juni 46,6 procent met een schuldgraad van 48,1 procent, in vergelijking met respectievelijk 45,0 procent en 46,7 procent eind december 2019.

Het vastgoedbedrijf meldde tot slot richting het einde van het tweede kwartaal de activiteiten sneller dan verwacht te zien oppikken en WDP ziet daarmee een bevestiging en zelfs een versnelling van verschillende structurele tendensen, zoals e-commerce en technologische ontwikkelingen, die de vraag ondersteunen naar moderne logistieke infrastructuur.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.