beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Update: flinke daling resultaten Kendrion

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft in het tweede kwartaal van 2020 de omzet zien teruglopen met een nettoresultaat dat met driekwart daalde, maar zag na twee lastige maanden een herstel in juni dat in de maanden erna aanhield. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers van de specialist in elektromagneten.

De omzet over de verslagperiode kwam op jaarbasis 22 procent lager uit op 85,1 miljoen euro. Het genormaliseerde operationeel resultaat (EBITDA) daalde met 36 procent naar 8,1 miljoen euro met een bijbehorende marge van 9,5 procent. Het genormaliseerde nettoresultaat voor amortisatie daalde 75 procent tot 1,1 miljoen euro, een daling die Kendrion tegenover ABM Financial geheel toeschreef aan de corona-effecten.

Deze cijfers zijn wel beter dan ING vooraf verwachtte. Analist Tijs Hollestelle voorzag een negatieve EBITDA van 1,1 miljoen, op een omzet van 78,0 miljoen euro.

Het eerder ingelijfde Intorq is inmiddels geheel geïntegreerd. Zonder Intorq zou de omzet van Kendrion in het tweede kwartaal op jaarbasis met 34 procent zijn gedaald.

Het aandeel van China in de omzet bedraagt nu meer dan 10 procent.

De nettoschuldpositie daalde van 131,8 miljoen euro aan het einde van het eerste eerste kwartaal van 2020 naar 130,5 miljoen euro aan het eind van het tweede kwartaal van dit jaar met een positieve vrije kasstroom van 2,2 miljoen, die ook bijdroeg aan de daling van de schuld.

Met de banken is Kendrion overeengekomen de zogeheten schuldratio te verruimen naar 5,8 tot 31 december 2021, waarna deze geleidelijk weer terug gaat naar 3,25. De afspraak lag eerst op 3,5. Aan het eind van het tweede kwartaal kwam deze parameter uit op 2,6.

"We hebben deze stap echt uit voorzorg gezet om zo de continuïteit van het bedrijf te verzekeren. We willen er klaar voor zijn in het geval dat de nood aan de man komt en niet dan pas actie hoeven te ondernemen", aldus CEO Joep van Beurden.

Kendrion stelde dat de financiële positie sterk blijft met 17,5 miljoen euro in kas en 50 miljoen euro aan nog niet aangesproken kredietfaciliteiten.

Outlook

Kendrion houdt er rekening mee dat de effecten van de coronacrisis in de mondiale economie in elk geval dit jaar zichtbaar zijn en sluit niet uit dat dit ook voor 2021 geldt.

"April en mei waren voor ons lastige maanden", aldus Van Beurden van Kendrion dinsdag tegen ABM Financial News. "Juni liet een herstel zien, ook in de automotivesector, met Intorq dat heel goed loopt en een heel goed herstel in onze Chinese operaties. De Chinese economie is eigenlijk weer terug op het niveau van voor de crisis", aldus Van Beurden.

"We blijven ons richten op de kostenbeheersing en het investeringsniveau. Wat dat betreft is de crisis ook een inspiratie. We laten de Chinese technici voor scholing niet invliegen, maar realiseren de trainingen nu gewoon online. Dat is minstens net zo effectief, is minder ingrijpend en zeer kostenrationeel."

Het aandeel Kendrion steeg dinsdagochtend met 3,1 procent tot 12,74 euro. 

Update: om het commentaar van het management en koersreactie toe te voegen.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Kendrion
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
  Koersdoel Shell fors verhoogd 05 mei | Analyse en Advies
 2. Premium
 3. Premium
  Eindelijk echt winst voor AMG 05 mei | Analyse en Advies
 4. Premium
 5. Premium
  Spanning stijgt rond Pharming 12 mei | Analyse en Advies