beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Ease2pay dringt verlies terug

(ABM FN-Dow Jones) Ease2pay heeft het resultaat in de eerste zes maanden van 2020 zien verbeteren, maar had wel last van de uitbraak van het coronavirus waardoor de omzet licht afnam. Dit bleek maandag nabeurs uit de resultaten van het betaalbedrijf, die niet zijn beoordeeld door een externe accountant.

Het bedrijfsresultaat voor financieringslasten en afschrijving (EBITDA) verbeterde naar een verlies van 309.000 euro, van 429.000 euro negatief in dezelfde periode in 2019. Onder de streep resteerde een nettoverlies van 410.000 euro tegenover 521.000 euro verlies een jaar eerder.

De gerealiseerde omzet daalde op jaarbasis licht van 91.000 tot 84.000 euro.

Verder is de interesse in het Ease2pay betaalplatform sterk gestegen volgens het bedrijf. Per 30 juni hebben ruim 52.000 klanten een account op het platform. Dat was een jaar eerder 38.000.

Het aan de elektronischgeldinstelling Ease2pay toevertrouwde vermogen bedroeg op 30 juni 173.000 euro. Dat was eind december 2019 144.000 euro.

Parkeertransacties

Met de uitbraak van het coronavirus half maart nam het autogebruik in heel Nederland sterk af.

"Door de geleidelijke versoepeling van de lockdown, steeg in de zomer het aantal parkeer- en tanktransacties op het Ease2payplatform weer. In juli was het aantal transacties boven het niveau van voor uitbraak. Het aantal parkeertransacties was in juli 17 procent hoger dan in februari 2020 en het aantal tanktransacties was zelfs 68 procent hoger", aldus Ease2pay.

Het bedrijf heeft maatregelen genomen om in de tweede helft van 2020 meer inkomsten te gaan genereren uit bestaande diensten. Zo rekent Ease2pay met ingang van 1 september per parkeeractie 0,19 euro transactiekosten, waar dit eerder gratis was.

Emissie niet uitgesloten

Om verder voor toereikende liquide middelen te zorgen overweegt het bedrijf een aantal maatregelen zoals de kredietfaciliteit verruimen of verlengen van haar grootaandeelhouder The Internet of Cars, het aantrekken van financiering op de private equity markt of een emissie op de aandelenmarkt.

"Gegeven de ontwikkelingen op de kapitaalmarkten als gevolg van COVID-19 zijn de mogelijkheden tot het aangaan van externe financiering of emissies nadelig beïnvloed en is de primaire maatregel het verruimen of verlengen van de kredietfaciliteit van de grootaandeelhouders", aldus Ease2pay.

De directie verwacht wel dat de kasstroom over de komende boekjaren zich positief zal ontwikkelen, omdat Ease2pay een groeistrategie heeft. De onzekerheden die COVID-19 met zich meebrengt maakt de groeiverwachting wel onzeker, erkent het bedrijf.

Bron: ABM Financial News
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium