beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Lagere opening Damrak voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,9 procent in het rood. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter ook al 0,5 procent lager op 548,92 punten.

De Amsterdamse beurs staat net als omliggende beurzen een lagere opening te wachten, nadat de Amerikaanse futures wat wegzakten na het eerste televisiedebat tussen president Donald Trump en de voormalige vicepremier Joe Biden. Maar vooral een flinke opleving van het coronavirus in de Verenigde Staten weegt op het sentiment.

In het debat kreeg Trump het regelmatig aan de stok met Biden en zelfs met debatleider Chris Wallace over uiteenlopende onderwerpen als de gezondheidzorg en de coronacrisis. De presidentskandidaten vielen elkaar vaak in de reden en Wallace had er grote moeite mee de twee kemphanen in het gareel te houden.

"Het eerste debat zorgde voor weinig beweging op de financiële markten, waarbij aandelen, noch de Amerikaanse dollar en rentes een duidelijke richting kozen", aldus analist Stephen Innes van AxiCorp.

"Beleggers blijven daarmee gefocust op een mogelijke doorbraak in de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus", aldus Innes.

In de Verenigde Staten stijgt het aantal nieuwe besmettingen nog altijd flink. Het aantal Amerikanen dat het coronavirus draagt, steeg van 7,15 miljoen op dinsdag naar 7,19 miljoen vandaag, terwijl het aantal sterfgevallen op 206.000 ligt.

"Bovendien blijft er hoop op een deal rond meer stimulering in de Verenigde Staten, dat in het licht van de huidige ontwikkelingen niet kan uitblijven", aldus Innes.

Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden namens de Democraten, spreekt dinsdag en woensdag met de minister van Financiën over een nieuw steunpakket en zou haar eisen hebben verlaagd. De aandacht van het Congres heeft zich echter verschoven naar de benoeming van een nieuwe hoge rechter en dat zou de kans op een stimuleringsdeal verkleinen.  

De Aziatische beurzen noteerden donderdag verdeeld, na een stroom aan macrocijfers en in aanloop naar een dagenlange sluiting van de Chinese beurzen. Zo werd uit overheidscijfers bekend dat de Chinese industrie en dienstensector in september zijn doorgegroeid. De Japanse industrie produceerde in augustus iets meer dan verwacht.  

De euro/dollar noteerde op 1,1733. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1741 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er 1,1719 op de borden. De dollar verzwakte tegenover de euro. Volgens analisten van Bank of America moet de Federal Reserve de liquiditeit van de dollar verhogen vanwege de hernieuwde vraag naar de greenback.

"Op de valutamarkten is recent rustig gebleven, maar nu de steun van centrale banken steeds verder wegvalt, kunnen vraag en aanbod tegen het jaareinde uit balans raken", aldus de analisten. Dit kan volgens hen leiden tot een versterking van de dollar, hetgeen voor de Fed geen wenselijke situatie is, aldus de marktvorsers.

ING denkt dat de euro voorlopig blijft aansterken ten opzichte van de dollar, tenzij cijfers laten zien dat de Duitse inflatie negatief is geworden in september. Elke dip in negatief terrein kan volgens de bank leiden tot speculatie over het verder verlagen van de rentes door de Europese Centrale Bank.  

De olieprijs daalde dinsdagavond hard, na het nieuws dat sjeik Sabah al-Ahmad al-Jaber al-Sabah, de heerser over het Arabische oliestaatje Koeweit, op 91-jarige leeftijd is overleden. De sjeik was een belangrijke diplomaat in de regio. Een novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot 3,2 procent lager op 39,29 dollar op de  New York Mercantile Exchange. Dit was het laagste niveau in twee weken. In de Aziatische handel vanochtend koerste de olieprijs nog eens 0,7 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Royal Dutch Shell zal tussen de 7.000 en 9.000 banen schrappen. Dit maakte de energiereus woensdag voorbeurs bekend. Jaarlijks denkt Shell zo vanaf 2022 structureel 2,0 miljard tot 2,5 miljard dollar te kunnen besparen. 

Galapagos heeft de eerste dosis toegediend aan een patiënt in een nieuwe fase 2-studie naar het potentiële middel GLPG3970, tegen de huidaandoening psoriasis.

BAM heeft woensdag voorbeurs een omvangrijk reorganisatieprogramma aangekondigd. BAM verwacht dat dit programma 100 miljoen euro per jaar aan kostenbesparingen zal opleveren. Daarbij zal het grootste deel van de besparingen worden behaald door een reductie van het personeel.

Corbion heeft getekend voor een zogeheten US Private Placement Notes-programma met vijf institutionele beleggers. De uitgifte van 170 miljoen dollar bestaat uit twee tranches van elk 85 miljoen dollar, met looptijden van respectievelijk 7 en 10 jaar en een vaste rente van 2,12 en 2,43 procent.

Kiadis Pharma heeft in het eerste halfjaar naar eigen zeggen significante vorderingen geboekt in alle ontwikkelingsprogramma's. In het licht van deze ontwikkelingen, boekte Kiadis afgelopen halfjaar een nettoverlies van 18,8 miljoen euro, hetgeen minder was dan de 25,9 miljoen euro verlies een jaar eerder. De operationele kasstroom was 21,2 miljoen euro negatief, tegen 21,4 miljoen euro negatief een jaar eerder.

Ajax heeft in het voortijdig afgebroken seizoen 2019/2020 een nettowinst van 20,7 miljoen behaald. Het resultaat was te danken aan transfers, die 84,5 miljoen in het laatje brachten.

JPMorgan Cazenove heeft het koersdoel voor het aandeel AkzoNobel verhoogd van 78,00 naar 90,00 euro met handhaving van het advies op Neutraal.  

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index daalde dinsdag 0,5 procent tot 3.335 punten. De Dow Jones index verloor 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,3 procent.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen