beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Philips grootste daler in lagere AEX

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdams beurs is maandag toch met verlies gesloten. De AEX daalde 0,7 procent naar 564,18 punten.

Het was een relatief rustige handelsdag. Alleen Philips kwam met kwartaalcijfers en op macro-economisch vlak waren er louter cijfers uit China.

Aanvankelijk zag handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO het optimisme overheersen, vooral omdat er toch nog weer wat geloof is dat er in de Verenigde Staten wellicht toch nog een nieuw coronasteunpakket komt voor de presidentsverkiezingen.

Verder kampte Euronext urenlang met een storing, waardoor handel niet mogelijk was. Na deze storing leek het heilige vuur er een beetje uit, zag Bonsee, ook omdat de agenda vrijwel leeg was.

Voor de komende weken zijn er volgens Bonsee drie thema's. Naast de verkiezingen in de VS zijn dit de coronacrisis en het cijferseizoen.

Volgens de handelaar van ABN AMRO zullen de meeste bedrijven resultaten presenteren die in lijn liggen met de analistenverwachtingen. Beleggers zullen dan ook vooral letten op de outlook voor het vierde kwartaal en wat de bedrijven al durven zeggen over 2021.

"De ondertoon is nog goed", aldus Bonsee, maar vandaag was het toch vooral saaiheid troef.

Vanochtend bleek dat de Chinese economie in het derde kwartaal van 2020 is gegroeid met bijna 5 procent. Hoewel de groei onder de verwachtingen van economen lag, ligt de groei in China nu wel meer in lijn met de voorspellingen aan het begin van het jaar, nog voordat de pandemie toesloeg.

"Deze cijfers wijzen op een verder herstel van de tweede economie van de wereld. Het blijkt dat als het coronavirus onder controle kan worden gebracht, de economie snel kan herstellen", aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

De euro/dollar handelde op 1,1779. Olie werd een half procent duurder.

Stijgers en dalers

In de AEX ging Unibail-Rodamco-Westfield aan de leiding met een koerswinst van 2,9 procent. Bank of America denkt dat Unibail zal afzien van een claimemissie van 3,5 miljard euro, nadat een groepje ontevreden aandeelhouders zich heeft gemeld. De verkoop van de Amerikaanse portefeuille zou een vergelijkbare schuldvermindering kunnen opleveren, als deze met een korting op de boekwaarde van 20 procent zou kunnen worden verkocht. Dit zou minder verwatering van de winst per aandeel tot gevolg hebben, aldus Bank of America, dat het koersdoel verhoogde naar 40 euro, maar Unibail wel op de verkooplijst liet staan.

Galapagos werd 2,2 procent duurder en Philips leek ook beloond te worden met een koerswinst, maar die werd aan het einde volledig prijsgegeven, zodat het aandeel toch nog 3,9 procent lager sloot. Analisten waren verrast door het sterke derde kwartaal van Philips, maar waren minder onder de indruk van de afgegeven outlook. "De resultaten waren veel beter dan verwacht", zei ING, en Morgan Stanley noemde de doelen voor de komende jaren een stap in de goede richting.

AkzoNobel, dat later deze week met cijfers komt, daalde 2,1 procent.

In de Midkap ging Air France-KLM 7,4 procent hoger en won WDP 5,1 procent. Basic-Fit steeg 3,7 procent.

De grootste dalers in de AMX waren Aperam en TKH met verliezen van 2,3 en 1,9 procent.

Bij de smallcaps werd Avantium 5,5 procent duurder en won ForFarmers 3,3 procent. Volgens analisten deed ForFarmers een relatief kleine maar interessante overname. Hoeveel met de acquisitie van De Hoop Mengvoeders is gemoeid, is niet duidelijk, maar vermoedelijk gaat het om enkele tientallen miljoenen euro’s.

TomTom daalde 2,4 procent. Barclays verlaagde het koersdoel voor de navigatiespecialist van 8,50 naar 7,00 euro, nadat TomTom recent met kwartaalcijfers kwam.

Bij de lokaal genoteerde fondsen viel Beter Bed op met een dagwinst van bijna 10 procent. Het beddenbedrijf sloot een samenwerking waardoor het spoedig de Chinese markt kan betreden.

Tussenstand Wall Street

Bij de slotgong op Beursplein 5 schommelden de Amerikaanse beurzen tussen kleine winsten en verliezen.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium