beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Update: Kendrion profiteert van Intorq

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft in het derde kwartaal van 2020 de omzet op jaarbasis zien teruglopen als het recent overgenomen Intorq buiten beschouwing wordt gelaten, maar met Intorq bleef de schade beperkt. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers van de specialist in elektromagneten.

De omzet kwam op jaarbasis zonder Intorq 16 procent lager uit op 98,6 miljoen euro, maar als Intorq bij de kwartaalomzet wordt gevoegd bleef de daling beperkt tot 4 procent. "Intorq was een strategische overname, maar we zijn daar in de fase waarin de economieën zich bevinden extra blij mee. Bij een tweede mogelijkheid als deze aarzelen we ook dan niet, maar ik benadruk daarbij wel dat een dergelijke aanvulling voor onze strategie niet noodzakelijk is", aldus CEO Joep van Beurden van Kendrion dinsdag tegen ABM Financial News.

Kendrion streeft naar een groei van ten minste 5 procent per jaar met de omzet van 2019 als uitgangspunt, die toen op iets meer dan 412 miljoen euro lag. Naast deze omzetdoelstelling mikt het bedrijf op een EBITDA-marge van ten minste 15 procent in 2025, wil het een rendement op geïnvesteerd kapitaal exclusief overnames en gerelateerde posten van meer dan 25 procent in 2025 en handhaving van het dividendbeleid van een uitkering van 35 tot 50 procent van de nettowinst.

Het genormaliseerde operationeel resultaat (EBITDA) over het derde kwartaal van 2020 daalde met 6 procent naar 11,4 miljoen euro met een bijbehorende marge van 11,6 procent. Het genormaliseerde nettoresultaat voor amortisatie kwam uit op 3,0 miljoen euro, gelijk aan dit resultaat over dezelfde periode een jaar eerder.

Deze cijfers liggen onder de taxaties van ING. De bank voorzag een EBITDA van 11,8 miljoen, op een omzet van 108,5 miljoen euro.

Het eerder ingelijfde Intorq is inmiddels geheel geïntegreerd en presteerde volgens Kendrion boven verwachting, terwijl het industriële segment het beter deed dan de automotivesector. "In China lopen de operaties eigenlijk als vanouds en we zien daar op het gebied van de corona-ontwikkelingen ook terug wat er in Beijing wordt gezegd", aldus Van Beurden.

De nettoschuldpositie daalde van 130,5 miljoen euro aan het einde van het tweede kwartaal van 2020 naar 122,6 miljoen euro aan het eind van het derde kwartaal, met een positieve vrije kasstroom van 8,8 miljoen die bijdroeg aan de schuldreductie.

Aan het eind van het derde kwartaal kwam de schuldratio uit op 2,9. Dat was ruim binnen de 4,5 die de banken eisten. "De huidige ratio geeft ons een gevoel van rust en stabiliteit", aldus de CEO.

Met de banken kwam Kendrion eerder al overeen de zogeheten schuldratio te verruimen naar 5,8 tot 31 december 2021, waarna deze geleidelijk weer terug gaat naar 3,25. De afspraak lag eerst op 3,5.

Kendrion stelde dat de financiële positie sterk blijft met 17,5 miljoen euro in kas en 50 miljoen euro aan nog niet aangesproken kredietfaciliteiten.

Outlook

Kendrion houdt er rekening mee dat de effecten van de coronacrisis op korte termijn zichtbaar blijft in de mondiale economie, terwijl op de lange termijn er veel onzekerheid blijft.

"Het vierde kwartaal is gewoonlijk niet het beste kwartaal voor het bedrijf en dat heeft veel te maken met kerst en de aanloop ernaar. China is relatief kerstvrij, maar de activiteiten daar kunnen dat niet opvangen. Het is nu afwachten in welke mate corona zich laat gelden als het om kerst gaat", aldus Van Beurden.

Van Beurden verwacht op basis van de algemene ramingen voor de economieën wereldwijd dat 2021 beter wordt dan 2020, maar nog niet het niveau van 2019 bereikt. "Dat jaar kende algemeen gesproken al de nodige tegenwind", aldus de CEO.

Het aandeel Kendrion sloot maandag 2,9 procent hoger op 15,84 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Kendrion
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
  Koersdoel Shell fors verhoogd 05 mei | Analyse en Advies
 2. Premium
 3. Premium
  Eindelijk echt winst voor AMG 05 mei | Analyse en Advies
 4. Premium
  Spanning stijgt rond Pharming 12 mei | Analyse en Advies
 5. Premium