beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Unibail fors hoger op rood Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste woensdagochtend 0,5 procent lager op 654,99 punten. 

Daarmee werd een deel van verliezen van eerder op de ochtend weggewerkt, mede dankzij de koersstijging van Unibail-Rodamco-Westfield van 12,4 procent.

Analist Nico Inberg van DeAandeelhouder wees op de recente ontwikkelingen op internetfora waar een leger daghandelaren shorters uit de markt jaagt. "Shorters knijpen 'm, zie de reactie bij Wereldhave en Unibail", aldus Inberg, erop wijzend dat Wereldhave het meest geshorte fonds in Nederland is. "Hedgefondsen kopen voor de zekerheid een deel van hun posities terug." Wereldhave won 9,2 procent. 

Verder merkten analisten van SEB op dat het sentiment wat negatief blijft. Een tekort aan coronavaccins zorgt volgens de marktvorsers voor de nodige zorgen. Duitsland besloot volgens de analist om de export van het vaccin van AstraZeneca te beperken.

De Europese Unie is wel met farmaceuten Pfizer en BioNtech in gesprek over een extra voorraad coronavaccins, waarmee de bestaande voorraad zou verdubbelen. Dit meldden bronnen dinsdag tegen persbureau Bloomberg. De EU zou met dit nieuwe contract 100 miljoen doses extra afnemen en tevens een optie krijgen voor nog eens 200 miljoen doses, aldus de bronnen.

Sanofi meldde woensdag dat het productiecapaciteit beschikbaar stelt voor het corornavaccin van BioNTech en Pfizer.

De euro/dollar handelde woensdag op 1,2121. Olie werd ruim een half procent duurder.

Voorbeurs bleek dat het Duitse consumentenvertrouwen in januari flink is gedaald. Verder is het vooral wachten op het rentebesluit van de Federal Reserve, hetgeen pas bekend wordt gemaakt nadat de Europese beurzen al gesloten zijn.

Het rentebesluit zal naar verwachting geen verrassingen bevatten, maar de Amerikaanse centrale bank zal willen communiceren dat men voorlopig een zeer verruimend monetair beleid blijft voeren, om de recente speculatie over 'taperen' de kop in te drukken, zo stellen door ABM Financial News geraadpleegde economen.

"De Fed zal verder vooruit willen kijken dan de huidige zwakke periode vanwege de pandemie, nu de uitrol van vaccins en een massaal steunpakket in de Verenigde Staten de weg vrijmaakt voor een sterk herstel in de tweede helft van dit jaar", aldus de analisten van SEB.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen won naast Unibail-Rodamco-Westfield ook KPN 4,8 procent na het afgeven van kwartaalcijfers. Jefferies sprak van een solide omzet, met een aantrekkende groei op jaarbasis in vrijwel alle belangrijke divisies. De door het telecombedrijf afgegeven outlook voor 2021 ligt volgens ING dicht bij de consensus. Verder meldde America Movil bij de AFM een groter belang in KPN. Adyen en ASMI leverden tot 3,5 procent in.

In de AMX won Eurocommercial Properties 5,5 procent. Air France-KLM steeg 3,4 procent. Berenberg zette de luchtvaartmaatschappij op de verkooplijst, maar het koersdoel ging wel omhoog van 2,90 naar 3,00 euro. UBS verlaagde het koersdoel van 4,45 naar 4,15 euro bij handhaving van het Neutraal advies. 

Naast de forse koersstijging van Wereldhave won sectorgenoot Vastned 4,0 procent. 

InPost steeg op diens eerste beursdag vooralsnog maar liefst 20,6 procent. 

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
  Koersdoel Shell fors verhoogd 05 mei | Analyse en Advies
 2. Premium
 3. Premium
  Eindelijk echt winst voor AMG 05 mei | Analyse en Advies
 4. Premium
 5. Premium
  Spanning stijgt rond Pharming 12 mei | Analyse en Advies