beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Toch kleine omzetplus voor Besi

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft in het vierde kwartaal toch een kleine omzetgroei weten te realiseren. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit cijfers van de Duivense toeleverancier van de halfgeleidersector.

CEO Richard Blickman sprak voor 2020 van "indrukwekkende" cijfers, rekening houdend met de coronacrisis, de oplopende spanningen tussen de VS en China en de tegenwind in de autosector. 

Afgelopen kwartaal profiteerde Besi volgens de topman van de vraag naar chips voor smartphones en een herstel in de Europese autosector.

Besi zag de omzet op kwartaalbasis stijgen met 1,3 procent naar 109,7 miljoen euro. Besi zei vooraf nog te rekenen op een daling van 0 tot 15 procent.

ING rekende voor het vierde kwartaal op een omzet van 105 miljoen euro. Degroof Petercam mikte op een omzet van 103 miljoen euro.

De orderinstroom steeg van 94,9 naar 157,3 miljoen euro, een stijging van bijna 66 procent. 

Afgelopen kwartaal kwam de brutomarge bij Besi uit op 58,3 procent, tegenover een afgegeven outlook van 58 tot 60 procent. De analisten rekenden op 59,0 procent.

De operationele winst daalde met 3,1 procent naar 40,7 miljoen euro en onder de streep restte een nettowinst van 44,6 miljoen euro, 31,2 procent meer dan een kwartaal eerder. Rekening houdend met eenmalige posten bedroeg de wint echter 33,4 miljoen euro.

Besi had eind december een kaspositie van 198,7 miljoen euro en stelt een dividend over 2020 voor van 1,70 euro per aandeel. Daarmee keert Besi 94 procent van de winst uit.

Outlook

Voor het eerste kwartaal rekent Besi op een omzetstijging van 30 tot 40 procent met een brutomarge van 58 tot 60 procent. "De sterke vraag houdt aan waarbij de orders nu al hoger liggen dan in het vierde kwartaal van 2020", meldde Besi vrijdag.

ING rekent voor het eerste kwartaal op een omzet van 115 miljoen euro met een brutomarge van 59,5 procent. Degroof Petercam is wat positiever en mikt op 121 miljoen euro met een marge van 60,0 procent.

In heel 2021 zal de omzet volgens ING vermoedelijk stijgen naar 536 miljoen euro, wat met een brutomarge van 59,9 procent een nettowinst zou moeten opleveren van 162 miljoen euro. Degroof Petercam is optimistischer gestemd en mikt op een omzet van 555 miljoen euro. Dat zou flink meer zijn dan de 427 miljoen euro die Degroof voor 2020 voorziet. In 2022 zullen de verkopen volgens Degroof zelfs doorstijgen naar 640 miljoen euro. Berenberg is een stuk voorzichtiger met een omzetraming voor 2021 van 527 miljoen euro en van 598 miljoen euro in 2022.

RvC

Verder meldde Besi dat het Laura Oliphant en Elke Eckstein als commissaris voorstelt.

Bron: ABM Financial News