beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Update: Betere omzet en resultaten voor Kendrion

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft in het vierde kwartaal van 2020 de omzet en de genormaliseerde resultaten zien stijgen. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de cijfers van de specialist in elektromagneten.

De omzet kwam op jaarbasis 12 procent hoger uit op 103,1 miljoen euro. De genormaliseerde EBITDA steeg met 58 procent naar 11,4 miljoen euro met een bijbehorende marge van 11,1 procent. Het genormaliseerde nettoresultaat nam flink toe en kwam uit op een winst van 2,9 miljoen euro, waar over het vierde kwartaal van 2019 nog slechts 0,1 miljoen nettowinst werd gerapporteerd.

De nettoschuldpositie daalde naar 103,2 miljoen euro aan het eind van het vierde kwartaal. Dit was aan het einde van het derde kwartaal nog 122,6 miljoen euro. Op jaarbasis betrof het echter een toename met 55,8 miljoen euro. In de schuld is 77 miljoen euro voor het in januari 2020 overgenomen INTORQ opgenomen.

Analistenverwachtingen

ING mikte vooraf voor Kendrion op een omzet in het vierde kwartaal van 92,2 miljoen euro.

In heel 2020 kwam Kendrion uit op een 4 procent lagere omzet van 396,4 miljoen euro. De genormaliseerde EBITDA steeg 2 procent naar 44,6 miljoen euro.

CEO Joep van Beurden gaf vrijdag tegenover ABM Financial New aan dat de overname van INTORQ en de kostenbesparingen van 4,4 miljoen euro een belangrijke bijdrage leverden aan de resultaatvorming over 2020. Zo zou de omzet zonder INTORQ over vorig jaar 2 procent lager zijn uitgekomen en heeft het bedrijf met 2,8 miljoen euro aan synergie meer weten te realiseren dat de geraamde 2 miljoen euro. Op het niveau van genormaliseerd EBITDA gaf Kendrion geen cijfers zonder INTORQ over het vierde kwartaal en 2020 prijs, maar liet het wel weten in dat geval geen min te hebben hoeven noteren.

Op het gebied van kosten blijft het bedrijf alert, met medeneming van het doorlopende effect van de al genomen maatregelen. In Oostenrijk wil het bedrijf verder een vestiging  sluiten, en dat scheelt 2 tot 2,5 miljoen euro per jaar.

Van Beurden refereerde vrijdag aan het voornemen vorig jaar om in China een fabriek neer te zetten. Daarvoor is nu akkoord gekregen door de raad van commissarissen, waarmee 5,5 miljoen euro wordt vrijgemaakt om een oude vestiging met een reeds bestaande faciliteit van INTORQ te combineren tot één nieuwe vestiging, die in de eerste helft van 2022 operationeel moet worden.

"We hebben het idee dat na de pandemie veel vraag loskomt. Veel van de knooppunten zitten nu aan de zijde van aanvoer, zoals plastics en staal. Voor die opleving zijn we voorbereid en deze nieuwe vestiging ondersteunt dit", aldus Van Beurden.

Dividend

Kendrion stelt over 2020 een dividend voor van 0,40 euro per aandeel. Dit is een pay-out ratio van 50 procent, wat aan de bovenkant is van de doelstelling van 35 tot 50 procent.

Van Beurden gaf vrijdag aan dat de financiële situatie van het bedrijf voldoende armslag geeft om een dergelijk voorstel te doen.

Outlook

Kendrion gaf vrijdag aan dat in de loop van het jaar een herstel in de mondiale economie voorziet. "Volgend jaar zou zo maar een jaar van opleving kunnen worden, ofschoon we niet verwachten dat de tekorten in de aanvoerlijnen rap zijn aangevuld", aldus de CEO. 

Het bedrijf houdt vertrouwen in het realiseren van de financiële doelstellingen voor de middellange termijn van een autonome omzetgroei van 5 procent tussen 2019 en 2025 en een EBITDA-marge van ten minste 15 procent.

De koers van het aandeel Kendrion sloot donderdag op een rood Damrak 0,6 procent lager op 19,00 euro.

Update: om meer informatie en het commentaar van de raad van bestuur te vermelden.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Kendrion
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
  Koersdoel Shell fors verhoogd 05 mei | Analyse en Advies
 2. Premium
 3. Premium
  Eindelijk echt winst voor AMG 05 mei | Analyse en Advies
 4. Premium
 5. Premium
  Spanning stijgt rond Pharming 12 mei | Analyse en Advies