beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Verlies voor Royal Delft door minder bezoekers

(ABM FN-Dow Jones) Royal Delft Group heeft in 2020 de omzet flink zien teruglopen, maar het verlies bleef beperkt. Dit bleek dinsdagochtend uit cijfers van de maker van sieraardewerk uit Delft.

"Het afgelopen jaar heeft de coronapandemie een enorme invloed gehad op de resultaten van Royal Delft Group. Door de daling van de bezoekersaantallen heeft vooral Royal Delft hiervan nadeel ondervonden", aldus CEO Henk Schouten. "Naast de gevolgen van de pandemie voor Royal Delft stond 2020 in het teken van de sluiting van de vestiging in Leerdam. De afwikkeling van de sluiting heeft invloed op het groepsresultaat", aldus Schouten.

De jaaromzet daalde ten opzichte van 2019 met 45 procent tot 3,9 miljoen euro, als gevolg van de coronacrisis. "Vanaf maart 2020 zijn de inkomsten uit toeristische activiteiten vrijwel stil komen te staan."

Het verlies bleef beperkt tot 0,7 miljoen euro of 0,80 euro per aandeel, mede door stabiele huurinkomsten uit de vastgoedbeleggingen en subsidiebaten van de NOW- en TVL-regelingen. In 2019 was er nog sprake van een winst van 0,8 miljoen euro of 0,81 euro per aandeel.

De solvabiliteit bedroeg eind 2020 56,4 procent tegen 55,8 procent ultimo 2019. Royal Delft spreekt zelf van een sterke financiële positie.

Verder liet Royal Delft weten dat H.R. Kranenberg zijn functie als commissaris tijdens de komende aandeelhoudersvergadering op 18 mei neerlegt vanwege zijn leeftijd. Tijdens deze vergadering wordt W.W.J.T. Broekman voorgedragen als nieuw lid van de raad van commissarissen.

Outlook

"Met de afgeslankte organisatie, gecombineerd met winstgevende vastgoedactiviteiten en een langzaam aantrekkende toeristische markt, zijn we positief over de verbetering van de resultaten voor 2021", aldus het bedrijf, al blijven de vooruitzichten vanwege de pandemie onzeker.

Royal Delft Group zal daarom naar eigen zeggen ook in 2021 streng blijven letten op de kosten en de investeringen en overweegt om ook dit jaar gebruik te maken van ondersteunende subsidiebronnen. "Daarentegen zorgt de huidige liquiditeitspositie van Royal Delft Group ervoor dat de financiering tot 2023 gewaarborgd is."

Bron: ABM Financial News
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Aandeelhouder Shell komt niks tekort 28 jul | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium