beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

BAM handhaaft outlook

(ABM FN-Dow Jones) Bouwbedrijf BAM heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de omzet onder druk zien staan, maar de outlook voor heel het jaar werd gehandhaafd. Dit kwam donderdag naar voren uit de kwartaalcijfers van BAM.

In de afgelopen negen maanden kwam de omzet uit op 4,9 miljard euro, tegen 5,4 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. ING mikte vooraf op een omzet van 4,8 miljard euro. De omzet steeg in Nederland, het VK en Ierland wel met 3 procent. Door desinvesteringen liep de totale omzet evenwel terug.

"In de divisie Nederland kenden de ontwikkeling en bouw van woningen een goede bijdrage en toont infra een gestage verbetering", aldus CEO Ruud Joosten in een toelichting. "In de divisie Verenigd Koninkrijk en Ierland bestaat goed momentum voor energie- en defensieprojecten en voor het spoorinfrastructuurnetwerk."

De aangepaste EBITDA bedroeg 281,3 miljoen euro, hetgeen wel meer was dan de 223,3 miljoen euro een jaar eerder. BAM profiteerde van een boekwinst van 52 miljoen euro uit de verkoop van de Duitse infratrak in september. De operationele prestaties werden in het derde kwartaal wel geremd door de inflatie en verstoringen in de aanvoerketen, zo stelde BAM. De bijbehorende marge bedroeg 5,7 procent tegen 4,2 procent een jaar eerder.

Voor de EBITDA mikte ING op een resultaat van 220,5 miljoen euro. 

Aan het einde van het derde kwartaal was het orderboek voor 10 miljard euro gevuld tegen 13,5 miljard euro een jaar eerder. Circa 1,2 miljard euro aan orders vielen weg door de desinvestering van de Duitse infatrak.

De kaspositie blijft volgens de bouwer met 0,9 miljard euro "solide" en de kapitaalratio verbeterde tot meer dan 21 procent.

De bouwer liet zich niet uit over het oordeel van de Raad van State op woensdag dat de bouwvrijstelling voor het CO2-opslagproject Porthos niet voldoet aan het natuurbeschermingsrecht en daarom niet mag worden gebruikt.

Het oordeel heeft niet alleen verregaande gevolgen voor het Porthos-project, maar ook voor de plannen van het kabinet op het gebied van woningbouw, infrastructuur en energie.

Ook gaf de bouwer geen update over het lopende onderzoek van de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst en het Openbaar Ministerie naar onregelmatigheden bij diverse, al afgeronde, projecten van BAM International. De FIOD en het OM deden afgelopen vrijdag 14 oktober een inval bij het kantoor van BAM in Gouda.

Outlook

BAM handhaafde de outlook voor heel het jaar, waarmee de bouwer nog steeds mikt op een aangepaste EBITDA-marge van minstens vier procent, exclusief de desinvestering van de infratak.

De bouwer verwacht over dit jaar ook een dividend voor te zullen stellen.

Bron: ABM Financial News

Ontvang dagelijks koop- en verkoopsignalen > met de technische analyse van TostramsPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
  Meevaller voor Just Eat Takeaway in de VS 21 sep | Analyse en Advies
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium
  Onzekerheid troef bij Bpost 14 sep | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
  Portefeuille update Nederland: Twee verkopen 18 sep | Portefeuilles updates
 2. Premium
 3. Premium
  Aegon is voldoende op adem gekomen 15 sep | Lange termijn adviezen
 4. Premium
 5. Premium
  Shell: Opwaarts potentieel beperkt 21 sep | Lange termijn adviezen