beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

"Bod op Lucas Bols goed voor aandeelhouders én traditie"

(ABM FN-Dow Jones) Het overnamebod van familiebedrijf Nolet op sectorgenoot Lucas Bols biedt waarde voor aandeelhouders én ruimte voor verdere groei met behoud van de Nederlandse identiteit en het erfgoed van Bols. Dat stelde Bols in een toelichting op het overnamebod, dat unaniem wordt gesteund door bestuurders en de raad van commissarissen.

Het Schiedamse familiebedrijf Nolet biedt 18,00 euro per aandeel, wat een premie van 76 procent biedt op de slotkoers van afgelopen vrijdag. Lucas Bols is daarmee 269,5 miljoen euro waard.

Het bod zal gestand worden gedaan als 70 procent van de aandelen is aangemeld. Nolet heeft reeds 29,9 procent in handen en drie Bols-bestuurders hebben hun belangen van gezamenlijk ruim 5 procent aangemeld. Uiteindelijk is het doel van Nolet om 100 procent te krijgen en het aandeel van de beurs te halen. 

Het feit dat Nolet de overname uit eigen zak betaalt en dat er geen goedkeuring nodig is van mededingingsautoriteiten biedt een grote mate van dealzekerheid, zei CEO Huub van Doorne van Lucas Bols maandag in een toelichting op het bod.

Van Doorne wees erop dat de sterke familiewaarden in het familiebedrijf Nolet, de focus, kracht én de financiële middelen van Nolet verdere groei mogelijk maakt voor Bols. Nolet heeft toegezegd bereid zijn het kapitaal van Bols te versterken.  

Bij de overname heeft Bols uitgebreide afspraken gemaakt over de zelfstandigheid van het Amsterdamse bedrijf. Voor de "zeer lange termijn" blijft Bols in Amsterdam gevestigd, met zijn destilleerderij en promotionele locaties zoals de House of Lucas Bols en de Cocktail Academy. De identiteit blijft behouden, inclusief het stichtingsjaar '1575' als merknaam.  

De organisatie van Bols zal in ieder geval in vijf jaar niet worden gewijzigd. Het bestuur blijft autonoom verantwoordelijk voor het Bols-bedrijf en Nolet zal niet snijden in het werknemersbestand.      

Lucas Bols keerde in 2015 terug op de beurs voor een introductieprijs van 15,75 euro per aandeel, nadat investeerder AAC Capital Bols in 2006 had losgeweekt van eigenaar Remy Cointreau. Het bedrijf kondigde bij zijn terugkeer naar de beurs aan een dividendaandeel te willen zijn, dat 50 procent van de winst na belasting zou laten terugvloeien naar de aandeelhouders.

Nolet, bekend van de Ketel 1 jenever, maar net als Bols wereldwijd vooral gericht op cocktails, breidde al kort na de beursgang zijn belang uit tot meer dan 20 procent, maar zei aanvankelijk niet uit te zijn op een volledige overname. De gepassioneerde aanpak van de directie, het dividendbeleid en de kans dat de jenever van Bols een hit zou worden in de cocktailwereld werden genoemd als redenen voor de belangname door het grotere Nolet.

Na enkele jaren bleek er flinke groei bij Bols te zitten in de wereldwijde merken als de nieuwe acquisitie Passoa, Damrak Gin en likeurmerk Nuvo, terwijl jenevermerken als Bokma Jenever en Bols Vieux een krimpende kasstroom lieten zien.

De klap van de coronacrisis was Bols in 2021 weer te boven, met goede resultaten in de VS en het merk Passoa. Vorig jaar werd nog een overname gedaan van Tequila Partida en het bedrijf moest na de coronacrisis investeren in hogere voorraden en werkte met succes aan een verlaging van de schuld.

Eerder dit jaar waarschuwde CEO Van Doorne echter voor een "aanhoudend uitdagend klimaat", wijzend op geopolitieke spanningen, hoge inflatie en lagere koopkracht.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi 25 apr | Analyse en Advies
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen? 30 apr | Analyse en Advies
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders 25 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Philips schiet omhoog na schikking 29 apr | Lange termijn adviezen