beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Onverwachte margeverbetering bij Signify

(ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het derde kwartaal van 2023 de resultaten steviger onder druk zien staan, maar de marge verbeterde wel. Dat bleek vrijdagochtend uit cijfers van de verlichtingsspecialist.

"In het derde kwartaal zagen we onze brutomarges verder herstellen, hetgeen dit jaar een prioriteit is", zei CEO Eric Rondolat vrijdag in een toelichting. De operationele marge en vrije kasstroom waren conform verwachting, aldus de topman. "Hoewel we een aanhoudende zwakte zien in China, in de consumentenmarkt en de LED-tak, wisten we marktaandeel te veroveren in de professionele markt, aangejaagd door een sterke vraag naar connected systemen en diensten."

Rondolat verwacht dat externe macro-economische factoren druk blijven zetten op de omzet in de komende kwartalen, maar dat Signify goed gepositioneerd is door de maatregelen die eerder dit jaar werden genomen om de kosten te verlagen. Meer structurele maatregelen zullen in het eerste kwartaal van 2024 worden genomen, om de efficiëntie te verbeteren en om makkelijker te kunnen focussen op groeikansen.

Signify zag de omzet afgelopen kwartaal met 13,8 procent op jaarbasis dalen naar 1,65 miljard euro. Op vergelijkbare basis was de daling 7,8 procent.

De analistenconsensus rekende vooraf gemiddeld op een omzet van krap 1,68 miljard euro, minder dan de 1,91 miljard euro aan omzet een jaar eerder. Dit zou neerkomen op een vergelijkbare omzetdaling van 7,5 procent.

De aangepaste EBITA liep met ruim 11 procent terug van 199 naar 177 miljoen euro. Hier rekenden analisten op een daling tot 157 miljoen euro.

De marge steeg op jaarbasis van 10,4 procent naar 10,7 procent, beter dan de 9,4 procent die analisten hadden voorzien. In het tweede kwartaal van dit jaar bedroeg de marge 8,3 procent.

Onder aan de streep hield Signify in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 83 miljoen euro over, bijna 26 procent minder dan vorig jaar in dezelfde periode.

Outlook

Signify mikt voor 2023 op een aangepaste EBITA-marge van 9,5 tot 10,5 procent. De vrije kasstroom zal daarnaast volgens Signify aan de bovenkant van de eerder afgegeven outlook uitkomen, van 6 tot 8 procent van de omzet.

Voor heel 2023 mikt de analistenconsensus op een omzet van 6,9 miljard euro. Dat zou neerkomen op een vergelijkbare krimp van 6,4 procent. De aangepaste EBITA zal 670 miljoen euro bedragen, met een marge van 9,7 procent.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium
  Mooie opsteker voor Shell 23 mei | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium