beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Rode cijfers voor Ctac

(ABM FN-Dow Jones) Ctac heeft in het vierde kwartaal iets minder omzet geboekt en belandde in de rode cijfers door afschrijvingen en voorzieningen. Dit bleek dinsdag uit de kwartaalcijfers van het IT-bedrijf uit 's-Hertogenbosch.

De omzet daalde het afgelopen kwartaal met 0,3 procent naar 31,7 miljoen euro. Belangrijkste reden voor de afname is volgens Ctac dat de omvang van projecten kleiner was. 

Het operationeel resultaat (EBITDA) liep terug van 4,1 miljoen naar 2,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBIT) daalde van 2,7 miljoen naar 0,4 miljoen euro.

Het nettoverlies in het vierde kwartaal kwam uit op 1,3 miljoen euro tegen een nettowinst van 2,1 miljoen euro over dezelfde periode een jaar eerder.

In heel 2023 steeg de omzet met 8,1 procent naar 127,2 miljoen euro. De nettowinst bedroeg afgelopen jaar 1,1 miljoen euro. Dat was wel 78 procent minder dan de 5,0 miljoen euro van 2022.

Begin februari stelde de onderneming al te rekenen op een omzetgroei van circa 8 procent, bij een verwachte genormaliseerde EBITDA-marge van ruim 9 procent. 

Die marge bleek dinsdag te zijn uitgekomen op 9,3 procent, ruim minder dan de 11,3 procent over 2022. Inclusief eenmalige lasten daalde de marge naar 8,0 procent.

De nettokaspositie van het bedrijf bedroeg aan het einde van het vierde kwartaal 7,0 miljoen tegen 5,4 miljoen euro een jaar eerder.

De onderneming heeft een aantal projecten aangenomen tegen een vaste aanneemsom die niet kostendekkend kunnen worden afgerond en “we zien een terugloop in de detacheringsactiviteiten van Technology2Enjoy.” Ctac heeft als gevolg van deze ontwikkelingen een bijzondere waardevermindering van de immateriële vaste activa van 0,9 miljoen euro en een afwaardering van de actieve belastinglatentie van 1,2 miljoen euro verwerkt. De focus ligt bij Ctac nu op het afronden van de lopende implementatietrajecten, waarvoor het een voorziening heeft getroffen. 

Ctac wil over 2023 een dividend uitkeren van 0,11 euro per aandeel in contanten. Dit was over 2022 0,12 euro per aandeel. Dat betrof toen een keuzedividend.

Outlook

Het jaar 2024 staat voor Ctac in het teken van het versterken van de onderlinge samenwerking en extra investeringen in operational excellence. Het bedrijf verwacht dit jaar een stijgende omzet, waarbij de nadruk zal liggen op resultaatverbetering.

Bron: ABM Financial News

HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
  Vochtprobleem drijft Alfen in het nauw 02 apr | Analyse en Advies
 3. Premium
  Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
 4. Premium
 5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
  KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
 2. Premium
 3. Premium
 4. Premium
  Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
 5. Premium
  Wereldhave leeft op 04 apr | Lange termijn adviezen