beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Olieprijs hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag gestegen. Op een settlement van 53,93 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,57 dollar of 1,1 procent, meer waard.

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft in Ankara gezegd dat Turkije de invasie van Syrië vijf dagen zal opschorten. Het staakt-het-vuren is overeengekomen nadat de VS hebben toegezegd hun economische sancties op Turkije op te heffen. Als gevolg vonden de olieprijzen de weg verder omhoog. Ook een zwakkere dollar, grotendeels naar aanleiding van optimisme over een Brexit-deal, speelden de olieprijzen in de kaart.

Analisten blijven zich evenwel afvragen of de recente stijging van de olievoorraden een signaal is dat er een overaanbod olie ontstaat of dat dit het gevolg is van minder activiteit bij olieraffinaderijen. 

De olieprijzen staan nog steeds bijna 20 procent lager dan het piekniveau in april, vanwege zorgen dat een afnemende vraag naar olie en een stabiele productie zullen resulteren in een overaanbod olie. 

De olieprijzen reageerden nauwelijks op cijfers over de wekelijkse olievoorraden. In de week eindigend op 11 oktober stegen de voorraden ruwe olie met 9,3 miljoen vaten tot 434,9 miljoen vaten. Analisten geraadpleegd door The Wall Street Journal hielden rekening met een beperkte stijging van 2,3 miljoen vaten. 

De olievoorraden liggen circa 2 procent boven de vijfjaarsgemiddelden voor deze periode van het jaar en de Amerikaanse productie bleef hangen op een recordniveau van 12,6 miljoen vaten per dag afgelopen week. Daarmee is er nog veel ruwe olie in de markt beschikbaar. 

De benzinevoorraden namen wel meer dan verwacht af met 2,6 miljoen vaten tot een totaal van 226,2 miljoen. De voorraden stookolie en diesel daalden ook, met 3,8 miljoen vaten tot 123,5 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen nam eveneens af van 85,7 tot 83,1 procent, vanwege seizoensgebonden onderhoud. Veel raffinaderijen die ruwe olie omzetten in brandstof ondergaan in de herfst onderhoudswerkzaamheden, omdat de olievraag dan meestal afneemt. Als de capaciteitsbenutting van de raffinaderijen weer toeneemt, zullen de voorraden vermoedelijk weer dalen. 

Handelaren houden ook nauwlettend de spanningen tussen China en de Verenigde Staten in de gaten, evenals ontwikkelingen omtrent de Brexit en de daling van de mondiale rentes die allemaal van invloed zijn op de wereldwijde economie en daarmee op de olievraag. 

Spanningen in het Midden-Oosten lopen ook op, hetgeen af en toe wat rugwind geeft aan de olieprijzen, waarbij deskundigen zich afvragen of de ontwikkelingen in de regio een impact zullen hebben op de olietoevoer.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen