beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen doen flinke stap terug

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag flink lager gesloten. De brede STOXX Europe 600 index sloot maandag 1,6 procent lager op 401,01 punten. De index eindigde de maand november nog met een winst van krap drie procent.

De Duitse DAX daalde 2,1 procent naar 12.964,68 punten. De Franse CAC 40 verloor 2,0 procent tot 5.786,74 punten. De Britse FTSE hield de schade nog enigszins beperkt met een verlies van 0,8 procent op 7.285,94 punten.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets merkte op dat de handelsdag positief van start ging, geholpen door sterker dan voorziene industriecijfers uit China. Ook in de eurozone was het beeld in november positiever voor de industrie.

Gedurende de dag doken de Europese beurzen in het rood. Volgens Hewson viel dit toe te schrijven aan de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om opnieuw importtarieven door te voeren op staal en aluminium uit Brazilië en Argentinië.

Ook uitte hij weer kritiek op de Federal Reserve. Trump is onverminderd van mening dat de Amerikaanse centrale bank de rentes moet blijven verlagen om de flinke koersval in de valuta van Brazilië en Argentinië op te vangen. Trump beschuldigt de landen ervan hun valuta te manipuleren.

"Trump lijkt niet te snappen dat de reden voor de devaluering in deze landen niet een slim plan van de overheid is, maar het gevolg zijn van een zwakke economie door slecht bestuur", aldus Hewson. "Maar dat lijkt de president niet te beseffen."

Trump zei maandag verder dat de Amerikaanse steun aan Hongkong het sluiten van een handelsverdrag met China niet makkelijker maakt. "Maar we zien wel wat er gebeurt", aldus de president.

Afzonderlijk zei de Amerikaanse minister van handel Wilbur Ross dat wanneer er voor 15 december geen gedeeltelijk handelsakkoord ligt, Trump de importtarieven op 156 miljard dollar aan Chinese goederen zal verhogen.
 
Later op de dag bleek dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in november volgens onderzoeksbureau Markit harder groeide, maar cijfers van ISM duidden op een sterkere krimp.

De euro/dollar noteerde rond het slot in Amsterdam op 1,1084. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1012. Olie werd een procent duurder in aanloop naar de belangrijke OPEC-vergadering later in de week.
 
Bedrijfsnieuws

Fresnillo verloor 1,1 procent. De mijnbouwer verwacht dat de productie van goud en zilver dit jaar aan de onderkant uitkomt van de eerder genoemde bandbreedte, en dat de productie van goud de komende drie jaar geleidelijk zal dalen.

Een sterke beweger was Ocado. De Britse online supermarkt zal een converteerbare obligatie van 500 miljoen pond uitgeven en verwacht een omzetgroei van 10 tot 11 procent in het kwartaal dat op 1 december eindigde. Voor het nieuwe jaar wordt 25 miljoen pond aan extra operationele kosten verwacht, onder andere voor een nieuwe samenwerking in Japan. Het aandeel daalde 7,4 procent.

Ted Baker verloor 8,0 procent. De Britse retailer heeft vermoedelijk de waarde van zijn voorraden met 20 miljoen tot 25 miljoen pond overschat. Het aandeel is dit jaar al zo'n 80 procent minder waard geworden.

UniCredit gaat zijn belang in de Turkse bank Yapi ve Kredi Bankasi verlagen tot minder dan 32 procent. Dit wordt door analisten gezien als een voorbode van een mogelijke exit uit Turkije. De Italiaanse bank presenteert dinsdag een strategie-update. Het aandeel daalde 1,5 procent.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen, noteerden de Amerikaanse aandelenmarkten stevig in het rood.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen