beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen overwegend hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag hoger met relatief bemoedigende signalen uit China omtrent de voortgang van de handelsbesprekingen met de Verenigde Staten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een stijging van 0,3 procent op 404,10 punten. De Duitse DAX liet een vlakke notering zien op 13.135,10 punten. De Franse CAC 40 noteerde een pus van 0,5 procent met een stand van 5.830,37 punten. De Britse FTSE daalde donderdag 0,2 procent naar 7.177,76 punten.

Die onderhandelingen over een nieuw handelsakkoord tussen de VS en China liggen netjes op koers, zo stelde een woordvoerder van het Chinese ministerie van Handel donderdag.

Minder bemoedigend waren de Duitse fabrieksorders over oktober. Deze lieten donderdag vroeg al onverwacht een daling zien met 0,4 procent, terwijl er juist gerekend was op een stijging met 0,2 procent.

Donderdag kwam de definitieve lezing van de economische groei van de eurozone over het derde kwartaal naar buiten. Die kwam uit op een groei van 0,2 procent op kwartaalbasis en 1,2 procent op jaarbasis, gelijk aan de voorlopige ramingen

Op hetzelfde tijdstip werden van de muntunie de detailhandelsverkopen over oktober gepubliceerd. Die daalden met 0,6 procent, terwijl de verwachting duidde op een afname met 0,2 procent op maandbasis.

Vanmiddag komen in de verenigde Staten drie macro-economische cijfers naar buiten. Dat zijn de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 30 november, de handelsbalans over oktober en de fabrieksorders over dezelfde maand.

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin legt vandaag verantwoording af tegenover een comité van het Huis van Afgevaardigden over de financiële stabiliteit.

Donderdag begint ook de vergadering van de ministers van financiën van de lidstaten van de Europese Unie.

In Wenen gaat vandaag de tweedaagse vergadering van oliekartel OPEC van start. De OPEC-leden zouden overwegen om de huidige productie-inperking uit te breiden met 400.000 vaten per dag.

Olie noteerde vlak tot licht hoger. Een januari-future West Texas Intermediate noteerde onveranderd op 58,44 dollar, terwijl voor een februari-future Brent 63,20 dollar werd betaald, een stijging van 0,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1090. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1085 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1078 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

ArcelorMittal overweegt om richting 2023 4.700 arbeidsplaatsen te schrappen bij zijn staalfabriek in het Italiaanse Taranto. Dit schreef persbureau Bloomberg donderdag, nadat het een conceptvoorstel had ingezien. Het plan is verder om de productiecapaciteit te verlagen naar 6 miljoen ton in 2021. Hiervoor gold eerder een doelstelling van 8 miljoen ton. De koers van het aandeel van de dominante staalspeler won donderdag 2,3 procent. De staalreus presteert meestal goed als er positief nieuws is over het handelsconflict. 

Novartis verwacht dankzij meer dan 25 mogelijke blockbusters op lange termijn te kunnen blijven groeien. Dit liet de Zwitserse farmaceut weten bij aanvang van zijn beleggersdag. De koers van het aandeel steeg 1,1 procent.

Het Franse Kering, bekend van luxemerken als Yves Saint Laurent en Gucci, heeft verkennende gesprekken gevoerd met het Italiaanse merk voor skikleding Moncler over een overname. Dit meldde persbureau Bloomberg woensdagavond op basis van ingewijden. Het aandeel van Kering steeg donderdag 1,6 procent in koers.

In Parijs en Frankfurt waren de uitslagen aan de bescheiden kant, maar Londen kende een winst van 3,5 procent voor Burberry en 2,4 procent voor ITV.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,2 procent in het groen.

De Dow Jones index eindigde woensdag 0,5 procent in de plus op een slot van 27.649,78 punten. De S&P 500 steeg 0,6 procent op 3.112,76 punten en de Nasdaq ging 0,5 procent hoger op een slot van 8.566,67 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen