beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen verdeeld rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag verdeeld met rentebesluiten en de Britse parlementsverkiezingen in het verschiet, waarbij de Federal Reserve vanavond als eerste aan de beurt is. Dit maakt de financiële markten afwachtend, met wellicht een lichte neiging tot winstnemingen.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een daling van 0,2 procent op 404,50 punten. De Duitse DAX liet een plus zien van 0,2 procent op 13.099,20 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 0,1 procent met een stand van 5.839,82 punten. De Britse FTSE noteerde woensdag vlak op 7.207,16 punten.

De verwachting is dat de Fed, en morgen de Europese Centrale Bank, geen rentewijziging doorvoert. In het Verenigd Koninkrijk wordt rekening gehouden met een overwinning voor de Conservatieven.

Vanuit de eurozone worden voor vandaag geen macro-economische data verwacht.

Voor de Verenigde Staten staat er vandaag wel het één en ander op het programma. Allereerst de inflatie over november met een verwachting van 0,2 procent op maandbasis tegen 0,4 procent in oktober. Op jaarbasis worden een stijging van de consumentenprijzen verwacht van 2,0 procent tegen 1,8 procent een maand eerder. Voor de inflatie waarbij de invloed van energie- en voedselprijzen buiten beschouwing wordt gelaten, ligt de prognose op maandbasis ook op 0,2 procent, gelijk aan de inflatie in oktober, en 2,3 procent op jaarbasis, eveneens gelijk aan de kerninflatie een maand eerder.

Vanavond is dan de Federal Reserve aan zet met het laatste rentebesluit van het jaar, de toelichting er op van de zijde van voorzitter Jerome Powell, de economische ramingen en de zogeheten dot plot.

Olie noteerde woensdag lager. Een januari-future West Texas Intermediate noteerde 0,3 procent in het rood op 59,06 dollar, terwijl voor een februari-future Brent 64,14 dollar werd betaald, een daling van eveneens 0,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,084. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1083 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1094 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Credit Suisse verwacht volgend jaar minder rendement op het ‘tastbare eigen vermogen’ te realiseren dan verwacht. Voor volgend jaar verwacht Credit Suisse dat het rendement, de zogeheten RoTE, met 175 basispunten kan aantrekken, met de potentie op een verdere stijging. Daarmee zou het RoTE uit kunnen komen rond grofweg 10 procent. Tijdens de beleggersdag van vorig jaar werd voor 2020 nog gerekend op 11 tot 12 procent. Voor de middellange termijn mikt Credit Suisse wel op ten minste 12 procent. Verder liet de bank weten in 2020 minstens 50 procent van de nettowinst te willen laten terugvloeien naar de aandeelhouders in de vorm van dividend of door eigen aandelen in te kopen. Het aandeel daalde 0,5 procent.

Telefonica Deutschland presenteerde woensdag nieuwe doelen voor de middellange termijn en deed ook een dividendvoorstel voor 2019. Het telecombedrijf stelde een dividend voor van 0,17 euro per aandeel voor het boekjaar 2019. De onderneming verwacht dat de omzet in de periode 2020 tot en met 2022 met minimaal 5 procent per jaar zal stijgen, waarbij de operationele winst vóór depreciatie en amortisatie (Obida) zal profiteren van de diverse omzetstromen. De outlook voor heel dit jaar werd gehandhaafd, met een grofweg vlakke omzet en vlakke tot iets stijgende Obida. De koers van het aandeel noteerde woensdag een verlies van 1,9 procent.

ThyssenKrupp wil zijn liftendivisie beter laten presteren in aanloop naar de voorgenomen afsplitsing van deze tak door een verkoop of beursgang. Het bedrijf wil de marges en omzet verbeteren door een optimalisatie van de productie en het overzichtelijker maken van de portefeuille van de tak. Ook wordt de administratie ervan aangepakt. Voor de komende drie jaar wordt gemikt op een besparing van 80 miljoen euro. De koers van het aandeel ThyssenKrupp noteerde woensdag 0,5 procent hoger.

De Corporate and Investment Bank van Group Crédit Agricole heeft de groeidoelstellingen voor de jaren tot en met 2020 geformuleerd en wil tot en met 2020 een omzetgroei van gemiddeld meer dan 3 procent per jaar realiseren. Het rendement op netto eigen vermogen (RONE) moet boven de 10 procent blijven. De doelstelling voor de risicogewogen activa ligt op 123 miljard euro in 2022. De kosten ten opzichte van de inkomsten, de zogeheten cost income ratio, moeten verder onder de 55 procent blijven. De koers van het aandeel Crédit Agricole noteerde woensdag rond het middaguur 0,2 procent hoger.

Inditex heeft de winst en omzet in het eerste negen maanden van dit jaar zien oplopen. De Spaanse retailer herhaalde woensdag de doelstelling om dit jaar een vergelijkbare omzetgroei van 4 tot 6 procent te realiseren. Het aandeel steeg 2,9 procent. 

Londen zag iets meer dan 20 procent van de aandelen nog met een plus op de borden staan. EVRAZ zakte 3,4 procent, gevolgd door Auto Trader Group, dat 2,8 procent inleverde. Ashtead Group won 2,1 procent en was daarmee verreweg de sterkste stijger.

In Parijs noteerde iets minder dan een derde van de aandelen een plus, onder aanvoering van Sodex dat 1,4 procent steeg, De grootste pijn zat 'm bij Dassault Systèmes, waar 1,2 procent van de koers af ging.

Frankfurt hield de verhouding tussen plussen en minnen keurig in evenwicht zonder echte uitschieters.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een fractioneel lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden nog geen 0,1 procent in het rood.

De S&P500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op 3.132,50 punten. De Dow Jones index daalde ook 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq eindigde met een min van 0,1 procent op 8.616 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Iets langer geduld met Besi 25 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
  3. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium