beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Update2: Federal Reserve handhaaft rente

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft woensdag zoals algemeen verwacht zijn belangrijkste rente gehandhaafd na drie verlagingen in de afgelopen maanden. Dit bleek uit het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.

De federal funds rate bleef daarmee staan in een bandbreedte van 1,50 tot 1,75 procent. Het discontotarief bleef staan op 2,25 procent. Het besluit om de rentes te handhaven werd woensdag unaniem genomen.

Volgens het Federal Open Market Committee is het huidige rentetarief gepast om een duurzame economische groei en een sterke arbeidsmarkt te ondersteunen en de inflatie dichtbij het doel van 2 procent te krijgen.

Uit de nieuwe dot plot bleek dat de beleidsmakers van de Fed erop rekenen dat de rente ook in 2020 uitkomt rond het huidige niveau. Dat betekent vooralsnog dat er volgend jaar geen renteaanpassingen worden verwacht.

Voor 2021 en 2022 wordt één verhoging per jaar voorspeld. Voorzitter Jerome Powell herhaalde woensdag in zijn toelichting dat het monetaire beleid van de Fed echter niet in steen is gebeiteld. Zolang de economische data stroken met de outlook, is de huidige rente gepast, aldus Powell. Mochten de vooruitzichten materieel veranderen, dan staat de Fed klaar om in te grijpen.

Verder wil de centrale bank een duurzame stijging van de inflatie zien voordat de rente weer wordt verhoogd, aldus Powell. Woensdag werd bekend dat de inflatie in november opgelopen naar 2,0 procent op jaarbasis.

De Fed publiceerde woensdag verder nieuwe economische ramingen, die identiek waren aan die in september. Voor dit jaar wordt een groei voorspeld van 2,2 procent, waarna in 2020 een lichte vertraging volgt tot 2,0 procent. In de jaren erna zal de economische groei in de VS nog iets verder vertragen, verwacht de centrale bank.

De inflatie komt dit jaar conform een eerdere voorspelling vermoedelijk uit op 1,5 procent en loopt in 2020 op naar 1,9 procent en in de jaren erna naar 2,0 procent. Dit is gelijk aan het niveau dat de Fed ambieert. Ook de kerninflatie loopt de komende jaren op tot 2 procent.

Over de geldmarktoperaties die de Fed sinds september uitvoert, zei Powell woensdag dat die effect hebben. De centrale bank kan indien nodig de voorwaarden van de repo-operaties aanpassen om volatiliteit in de geldmarkt tegen te gaan richting het eind van het jaar, aldus de centraal bankier.

Update2: om toelichting voorzitter Powell toe te voegen.