beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street lijkt hoger te gaan openen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Het lijkt er op dat de beurzen de recordniveaus van donderdag vandaag gaan aanscherpen

China publiceerde een aantal over het algemeen positieve economische rapporten, en dat stimuleerde het sentiment op de beurzen wereldwijd, stelde analist David Madden van CMC Markets.

De Chinese industriële productie ging in december met 6,9 procent omhoog. In november steeg de productie nog met 6,2 procent. "Deze cijfers lagen boven de vorige rapportages en boven de verwachting van de markt", aldus Madden.

Vanmiddag is in de Verenigde Staten aandacht voor de huizenbouw en de bouwvergunningen over december, de industriële productie over dezelfde maand en het consumentenvertrouwen, zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan in een voorlopige versie over januari.

Voor de Amerikaanse nieuwbouw wordt door de economen een stijging op maandbasis met 0,4 procent verwacht. In november was hiervoor nog sprake van een stijging met 3,2 procent. Voor de bouwvergunningen wordt uitgegaan van een daling op maandbasis van 1,5 procent, terwijl in november er op maandbasis nog 1,4 procent bijkwam.

De industriële productie van de Amerikanen daalt naar verwachting op maandbasis met 0,3 procent tegen een stijging met 1,1 procent op maandbasis in november. De capaciteitsbenutting daalt in de prognose licht van 77,3 in november naar 77,0.

De index zoals deze wordt samengesteld door de wetenschappers in Michigan stijgt naar verwachting van 99,2 in december naar een voorlopige 99,5.
     

De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,1112. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1136 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1138 op de borden.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een februari-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het groen op 58,77 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 64,99 dollar werd betaald, een stijging van 0,5 procent.

Bedrijfsnieuws
 
UBS heeft het advies voor Twitter neerwaarts bijgesteld van Kopen naar Houden en tevens het koersdoel verlaagd van 37,00 dollar naar 35,00 dollar. Dit maakte de Zwitserse bank vrijdag bekend. Het aandeel Twitter sloot donderdag 2,9 procent hoger op 34,19 dollar. In de voorbeurshandel van vrijdag stond de koers 1,5 procent lager.

Alphabet werd donderdag het vierde Amerikaanse bedrijf ooit dat een marktwaarde van 1 biljoen dollar behaalde. Apple, Amazon en Microsoft gingen Alphanet voor.

Schlumberger heeft in het vierde kwartaal van 2019 de omzet op jaarbasis licht zien stijgen en boekte een winst die iets hoger uitviel dan waarop analisten hadden gerekend. Het aandeel Schlumberger noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,7 procent hoger.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,8 procent hoger op 3.316,81 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 29.297,64 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 9.357,13.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium