beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street richting hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street ligt dinsdagmiddag op koers voor een beperkt herstel, na de forse klappen van maandag. Een half uur voor de openingsbel in New York noteerden de futures op de S&P 500 3,2 procent hoger.

Maandag leverden de Amerikaanse beurzen ruim 7 procent in. Voor de Dow was het de slechtste dag ooit. Zorgen over een prijzenoorlog op de oliemarkt en de verspreiding van het coronavirus stemden beleggers negatief. De olieprijs verloor een kwart aan waarde, waarmee het de slechtste dag was sinds 1991.

Dinsdag weten de mondiale beurzen en de olieprijzen deels te herstellen. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde aan maatregelen te willen treffen om de economie te ondersteunen, waaronder een belastingmaatregel om bedrijven te helpen die de gevolgen merken van het coronavirus. Ook Amerikanen in loondienst die mogelijk thuis komen te zitten door de virusuitbraak, kunnen op steun rekenen, zei Trump.

Volgens marktstrateeg Stephen Innes van AxiTrader zijn dit soort maatregelen gerechtvaardigd, niet omdat de aandelenmarkten of olieprijzen onder druk staan, maar "omdat we dicht bij een kredietcrisis zijn, met kasstroom tekorten en faillissementen binnen een reeks aan belangrijke sectoren."

De olieprijs noteerde dinsdag 8,6 procent hoger, ondanks het nieuws dat Saoedi-Arabië de productie vanaf april opvoert tot ruim 12 miljoen vaten per dag. De euro/dollar daalde 0,5 procent tot 1,1383.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in februari licht is gestegen. De vertrouwensindex steeg van 104,3 in januari naar 104,5 afgelopen maand.

Bedrijfsnieuws

Bedrijven die maandag stevig werden geraakt, zoals cruisemaatschappijen Carnival en Royal Caribbean, zullen dinsdag deels weten te herstellen, met winsten van 8 procent in de voorbeurshandel.

Royal Caribbean maakte vanmiddag bekend dat het zijn liquiditeitspositie verstevigt met een kredietfaciliteit ter waarde van 550 miljoen dollar. Verder schrapt de cruisespecialist de eerder afgegeven outlook voor het eerste kwartaal en heel het boekjaar 2020.

Aan de energiesector gerelateerde aandelen als Exxon Mobil, Chevron en Occidental Petroleum staan in de voorbeurshandel ook flink hoger. Occidental leverde maandag ruim 50 procent in en wint daar dinsdag ongeveer de helft van terug.

Zwaargewichten als Apple en Tesla gaan dinsdag vermoedelijk ook een hogere opening tegemoet.

Nieuwe data over het aantal mobiele telefoonleveringen in China in de maand februari impliceren een forse daling van de iPhone verkopen in het land, volgens analist Dan Ives van Wedbush. Apple waarschuwde zelf eerder al dat de verkopen dit kwartaal onder druk staan vanwege de impact van het coronavirus.

American Airlines verlaagt de capaciteit in het zomerseizoen vanwege het coronavirus. De binnenlandse capaciteit wordt met 7,5 procent terug gebracht. De internationale vluchten zelfs met 10 procent.

Ook sectorgenoot Delta Air Lines gaat minder vliegen vanwege het coronavirus. De binnenlandse capaciteit wordt verlaagd met 10 tot 15 procent en internationaal met 20 tot 25 procent.

In de voorbeurshandel steeg American Airlines 5 procent en Delta Air Lines 3 procent.

Aandelen Dick's Sporting Goods werden in de voorbeurshandel bijna 10 procent meer waard na beter dan verwachte kwartaalcijfers. De aangepaste winst van 1,32 dollar per aandeel was ruim meer dan de 1,22 dollar die analisten voorspelden.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten maandag fors lager. De S&P 500 leverde 7,6 procent in op 7.746,56 punten. De Dow Jones index verloor zelfs 7,8 procent tot 23.851,02 punten en de Nasdaq daalde 7,3 procent op een slot van 7.950,68 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium