beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street veert op

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen donderdag af op een hoger slot. Met nog een paar uur handel te gaan, staat de S&P 500 0,7 procent in de plus. De Dow Jones index stijgt 0,8 procent en de Nasdaq wint 2,9 procent.

De stemming blijft volatiel, ondanks een reeks maatregelen van de centrale banken in de Verenigde Staten en Europa, die moeten zorgen voor voldoende liquiditeit op de financiële markten. Tegelijkertijd pompen overheden wereldwijd honderden miljarden in hun economieën om de schade door het coronavirus op te vangen.

"De marktreactie met betrekking tot de stimuleringsmaatregelen onderstreept de gedachte dat het ergste nog moet komen", volgens analist Charalambos Pissouros van JFD Group.

The Wall Street Journal berichtte dat er in de VS een controversieel plan ligt om vrijwel alle experimentele therapieën goed te keuren voor gebruik op patiënten met Covid-19. Toezichthouder FDA hield dit besluit vooralsnog tegen, omdat er zorgen zijn over de effectiviteit van de medicijnen.

Hoewel het gemoedigend is dat centrale banken en overheden ingrijpen, verwacht marktstrateeg Jeffrey Kleintop van Charles Schwab dat de bodem pas wordt bereikt wanneer het aantal besmettingen piekt. 

Analist Jim Vogel van FHN Financial denkt ondertussen dat de Fed nog wel wat in het vat heeft zitten, met name omdat de forward guidance van de centrale bank nog ruimte biedt. "Zolang de Fed zijn geloofwaardigheid niet verliest, een risico dat een monetaire autoriteit loopt in moeilijke economische tijden, kan het veel voor elkaar krijgen."

Amerikaanse macro-economische publicaties waren donderdag niet bepaald overtuigend. De Philadelphia Fed-index kelderde van 36,7 positief in februari tot 12,7 negatief in maart. De meeste ondernemers verwachten dat de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia verder zal krimpen.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS steeg afgelopen week fors, met 70.000 naar 281.000. Economen rekenden vooraf op 220.000.

De leidende economische indicatoren stegen in februari met 0,1 procent na een toename van 0,8 procent in januari.

De euro/dollar noteerde 2 procent lager op 1,0693. Beleggers vluchten in contanten, nu de aandelenkoersen hard dalen. Volgens valutahandelaar Martijn Weller van Monex Europe geldt de greenback dan als ultieme veilige haven, zoals altijd tijdens een crisis.
 
Olie werd donderdag 16 procent meer waard. De prijs voor een vat ruwe olie sloot woensdag nog op het laagste niveau in achttien jaar.

Bedrijfsnieuws

Boeing daalde 2,9 procent. Beleggers zijn niet gerust over het steunpakket van de Amerikaanse overheid, dat de luchtvaartindustrie overeind moet houden.

Starbucks denkt dat het de pandemie kan weerstaan. Tijdens de jaarvergadering zei CEO Kevin Johnson dat de ervaring van de koffiebarketen in China helpt om met de situatie in de VS om te gaan. Hij sprak van een tijdelijke tegenslag. Het aandeel steeg 5,4 procent.

General Motors, Ford en Fiat Chrysler hebben besloten om hun Amerikaanse, Canadese en Mexicaanse fabrieken tijdelijk te sluiten vanwege het coronavirus.

Ook Harley-Davidson besloot om de fabriek tijdelijk dicht te houden. Het aandeel verloor 12,6 procent aan waarde.

Ford stond 3,6 procent lager, nadat een analist van Benchmark zei dat het dividend waarschijnlijk wordt geschrapt. General Motors won 7,1 procent. Fiat Chrysler daalde 9,3 procent.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen