beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst overwegend lager

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst dinsdag overwegend lager. De S&P 500 noteert 0,6 procent in het rood met nog een paar uur handel te gaan en de Dow Jones index verliest 9,8 procent. De Nasdaq noteert wel 0,5 procent in het groen.

Na de flinke stijging maandag nemen beleggers in New York dinsdag een adempauze. De meeste sectoren in de S&P 500 kleuren rood en ook Amerikaanse smallcaps staan onder druk nu de zorgen over de Amerikaanse economie toch weer zichtbaar worden.

De Verenigde Staten zitten sinds februari officieel in een recessie, meldde het nationale economische onderzoeksbureau NBER, na een periode van expansie van 128 maanden. Deze recessie "zou korter kunnen duren dan eerdere periodes van krimp", stelde het instituut wel.

Daarbij is nog veel onduidelijk over hoe het coronavirus zich de komende tijd zal ontwikkelen. In meer dan 12 staten in de Verenigde Staten loopt het aantal Covid-19 gevallen de afgelopen week weer harder op, blijkt uit data van Johns Hopkins.

"Er is nog veel onzeker", meent vermogensbeheerder Luc Filip van SYZ Private Banking. "Komt er een tweede besmettingsgolf? Gaan we een hoop faillissementen zien? Zal het economisch herstel zo sterk zijn als verwacht in de tweede jaarhelft?"

Ook de Federal Reserve blijft ongerust over de economie en het bedrijfsleven getuige de aankondiging maandagavond dat men de voorraden zal verruimen voor zijn leningenprogramma voor het Amerikaanse mkb.

Uit cijfers van NFIB bleek overigens wel dat het vertrouwen van ondernemers in datzelfde mkb in mei weer is gestegen. Verder stegen de groothandelsvoorraden licht in april en daalde het aantal vacatures in de VS in dezelfde maand tot 5 miljoen.

De euro/dollar noteert dinsdagavond op 1,1342. Een vat WTI-olie wordt iets goedkoper.
 

Bedrijfsnieuws

Diverse fabrikanten van consumptie-artikelen, van adidas tot Estée Lauder, staan onder druk om meer te doen om racisme aan de kaak te stellen en diversiteit te promoten. Na de dood van George Floyd door politiegeweld dringt het sociale activisme dieper door op de werkvloer.

Luchtvaartaandelen waren de afgelopen handelssessies in trek maar dinsdag zijn er winstnemingen. American Airlines daalt 9,4 procent en Delta Air Lines levert 7,5 procent in.

Apple zal later deze maand bekend maken dat het voortaan in zijn Mac computers eigen halfgeleiders wil gaan gebruiken en niet meer die van Intel. Dit schreef persbureau Bloomberg dinsdag op basis van bronnen, hoewel de berichten eerder ook al circuleerden. Apple gaat 3,3 procent hoger en Intel 0,9 procent lager.

Macy's noteert 3,7 procent lager, nadat het bedrijf rode cijfers bekendmaakte, met een aangepast verlies per aandeel van 2,03 dollar, tegen 0,44 dollar winst een jaar eerder.  

Het aandeel Tiffany staat 1,6 procent in de plus, na een aanvankelijk negatieve koersbeweging omdat de resultaten slechter leken dan voorzien. De juweliersketen zag de omzet met 45 procent afnemen.

Aandelen van vliegtuigbouwer Boeing zijn sinds het begin van deze maand omhoog geschoten met 58 procent, dankzij hernieuwd optimisme bij beleggers over de terugkeer van luchtvaart nu de economie van de Verenigde Staten weer wordt vrijgegeven na de 'lockdown' vanwege het coronavirus. Boeing daalt 3,2 procent.
 
Bank of America heeft de omzetdoelen verlaagd voor financiële adviseurs bij de zakelijke tak Merrill Lynch, die moeite hebben om meer inkomsten te genereren sinds de coronacrisis. De bank erkent daarmee de langdurige impact van de pandemie bij het onderdeel dat vermogende klanten adviseert. De bank gaat 1,1 procent lager.
 
Beursdebutant Vroom stijgt liefst 109 procent op 46,00 dollar. De online marktplaats voor tweedehands auto's ging dinsdag voor 22 dollar per aandeel naar de Nasdaq en haalde daarbij bijna 500 miljoen dollar op.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium