beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag lager na aanvankelijk in de plus te hebben gestaan met inkoopmanagersindices in Europa die op de eerste handelsdag van het derde kwartaal een herstel lieten zien.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een verlies van 0,3 procent op 357,90 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,4 procent naar 12.260,20 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 0,5 procent met een stand van 4.911,10 punten. De Britse FTSE daalde woensdag 0,6 procent naar 6.132,48 punten.

Over juni volgde vandaag een flinke serie inkoopmanagersindices van diverse landen voor hun industrie in juni, om te beginnen met Japan. Die wees nog altijd op krimp, maar iets minder dan in mei het geval was.

China publiceerde een index die op meer groei duidde dan in mei werd gerapporteerd, Frankrijk zag zijn index weer boven de 50 uitkomen, Duitsland maakte een index bekend die blijk gaf van minder krimp van zijn industrie en dat gold ook voor de industrie van de eurozone. Van het Verenigd Koninkrijk werd een index bekend die op een fractionele groei van de industrie duidde.

In Duitsland werden ook detailhandelsverkopen gepubliceerd en die bleken in mei op jaarbasis met een plus van 3,8 procent in de lift te zitten. Op maandbasis kwam er zelfs een stijging naar buiten van 13,9 procent. De Duitse werkloosheid steeg in juni, maar wel minder hard dan in mei.

Het Duitse Ifo-instituut had ondertussen in een rapport voor de tweede helft van dit jaar en voor 2021 een minder somber beeld in zijn verwachtingen voor de Duitse economie opgenomen. Robuust werd het daarin tot en met 2021 nog niet, maar de oude niveaus van 2019 lijken wel weer in beeld te komen.
 
In de Verenigde Staten staan voor woensdag naast de arbeidsontwikkelingen in de Amerikaanse private sector ook twee inkoopmanagersindices voor de Amerikaanse industrie over juni, de bouwuitgaven over mei, de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindige op 27 juni en de notulen van de Federal Reserve op de agenda.

Er wordt voor de private sector gerekend op een groei met 2,5 miljoen banen. In mei nam het aantal banen met 2,76 miljoen af. Voor de Amerikaanse PMI van Markit wordt een stand van 49,7 verwacht tegen 39,8 in mei. Voor de ISM-index voor de industrie ligt de prognose op 49,5 tegen 43,1 in mei.

Olie noteerde woensdag hoger. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde 2,8 procent in het groen op 40,38 dollar, terwijl voor een september-future Brent 42,38 dollar werd betaald, een stijging van 2,7 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1217. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1231 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1234 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Airbus schrapt tot eind zomer 2021 wereldwijd 15.000 banen. De onderneming is een van de bedrijven die zwaar te lijden heeft onder de economische gevolgen van de corona-uitbraak en zag de activiteit bij zijn commerciële luchtvaarttak de afgelopen maanden met bijna 40 procent afnemen. Op zijn vroegst zal de luchtvaatsector in 2023 weer op het niveau zijn van voor de pandemie, denkt Airbus, en mogelijk pas in 2025. Met de reorganisatie moet de toekomst van het bedrijf worden gewaarborgd. Het aandeel Airbus noteerde woensdag 0,5 procent lager.

De Franse afvalverwerker Suez zag in juni een aanzienlijke verbetering van de activiteiten, maar rekent voor de eerste jaarhelft wel op een omzetdaling en een afschrijving van honderden miljoenen. Engie, dat een groot belang in Suez heeft, daalde 0,7 procent. 

In Frankfurt hielden de plussen en minnen elkaar redelijk in evenwicht. In Frankfurt steeg de koers van het aandeel Fresenius met 4,2 procent, terwijl Henkel met een daling van 2,5 procent de lijst met dalers aanvoerde. In Parijs waren de minnen in de meerderheid onder aanvoering van het aandeel Renault, waar 3,3 procent van de koers af ging. Het aandeel ArcelorMittal steeg iets meer dan 1 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het rood.

De S&P 500 won dinsdag 1,5 procent op een slot van 3.100 punten en de Nasdaq, met behulp van onder meer Tesla, eindigde 1,9 procent hoger op 10.056 punten. De Dow Jones index steeg 0,9 procent tot 25.813 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen