beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Rio Tinto levert meer ijzererts

(ABM FN-Dow Jones) Rio Tinto heeft in het kwartaal dat eind juni afliep, meer ijzererts afgeleverd, waarmee het profiteerde van de hoge prijzen voor de grondstof voor staal, maar de productiecijfers van andere belangrijke grondstoffen lieten een gemengd beeld zien. Dit bleek vannacht uit de cijfers van de Brits-Australische mijnbouwgroep.

Rio Tinto leverde 86,7 miljoen ton ijzererts af in het afgelopen kwartaal, hetgeen een stijging van 1 procent betekende. Over het afgelopen halfjaar werd er 3 procent meer verscheept, ondanks de schade die de Tropische Cycloon Damien in februari aanrichtte aan de infrastructuur van het bedrijf.

Rio Tinto verwacht nog steeds jaarlijks 324 miljoen tot 334 miljoen ton aan ijzererts te kunnen leveren.

Het bedrijf verwacht dit jaar circa 6 miljard dollar te investeren, waar eerder nog werd gemikt op 5 miljard tot 6 miljard dollar. 

Rio Tinto profiteerde naar eigen zeggen sinds het eerste kwartaal van gunstige wisselkoerseffecten ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Bovendien neemt de impact van de coronacrisis af.

Rio Tinto wil de investeringen langzaam weer opschroeven tot jaarlijks 7 miljard dollar vanaf volgend jaar. Eerder mikte het bedrijf op 6,5 miljard dollar per jaar. Dit heeft volgens Rio Tinto te maken met de fasering van investeringen in 2020, als gevolg van de coronamaatregelen.

Verder meldde de mijnbouwgroep dat de productie van bauxiet in het afgelopen kwartaal steeg met 9 procent, maar dat de koperproductie met 3 procent terugliep en ook de aluminiumproductie met 2 procent daalde. 

Analisten van RBC merkten op dat de kans dat er een speciaal dividend zal worden uitgekeerd na de halfjaarcijfers uiterst klein is.

Bron: ABM Financial News