beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst naar licht hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Beleggers reageren verheugd op het nieuws dat er handelsoverleg is tussen Amerikaanse en Chinese ambtenaren, na weken van oplopende spanningen tussen de twee economische grootmachten.

Futures op de brede S&P 500 index stonden een half uur voor opening van de beurzen tot 0,4 procent hoger. Technologiebeurs Nasdaw koerst op een licht lagere start.

Voor de S&P500-index lijkt een nieuw record in de maak. Maandag steeg de index al voor de derde dag op rij, door optimisme over een mogelijke behandeling van het coronavirus.

Het sentiment verbeterde verder nadat Amerikaanse en Chinese ambtenaren zeiden dat ze de eerste fase van het handelsakkoord uit januari willen blijven uitvoeren. De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin en de Chinese vicepremier Liu He vergaderden maandagavond via een beeldscherm.

Beleggers maakten zich zorgen dat een deal in troebel vaarwater was geraakt door onenigheid over het coronavirus, technologie en de grotere grip die de Chinese autoriteiten op Hongkong hebben door de invoering van een nieuwe wet over nationale veiligheid.

"Natuurlijk is het positief als er zulk nieuws is. Dat stelt gerust", zei Nadege Dufosse van vermogensbeheerder Candriam. "Een nieuwe handelsoorlog is niet in het belang van de VS of China."
Toch zou ze geen investeringen doen op basis van de nieuwste berichten. "Het kan heel snel veranderen".

Economisch nieuws is er later dinsdag over de verkoop van nieuwe huizen. Er wordt gerekend op meer verkopen in juli, door de lage rente en de behoefte aan meer werkruimte thuis.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 42,66 dollar, terwijl een november-future Brent-olie 0,7 procent duurder was op 45,25.
 
De euro/dollar noteerde op 1,1816. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,1785 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Best Buy noteerde 3 procent lager, ondanks een hoger dan verwachte kwartaalwinst van 1,71 dollar per aandeel, exclusief bijzondere posten, wat ruim hoger was dan de analistenconsensus van 1,08 dollar. Ook de omzet steeg, omdat veel klanten hun werk- en kookinventaris een upgrade gaven vanwege de coronacrisis. De marges waren echter lager.

Gap kreeg een koopadvies van Citi en won 5 procent in de handel voorbeurs.

J.M. Smucker noteerde 5 procent hoger. De voedingsproducent zag de omzet afgelopen kwartaal sterk oplopen.

General Atlantic en Sequoia Capital, twee grote investeerders in het Chinese moederbedrijf van TikTok, dingen mee naar een deal voor de Amerikaanse activiteiten van de populaire video-sharing app, melden bronnen die op de hoogte zijn van de gesprekken. Een deal is nodig om te voorkomen dat de app verboden wordt in de VS. Gegadigde Microsoft zal misschien Amerikaanse investeerders uitnodigen om mee te bieden. 

De Dow Jones-index verandert van samenstelling, naar aanleiding van de aandelensplitsing van Apple, waardoor de weging van de technologiesector in de index afneemt. Hierdoor komt er ruimte voor Salesforce.com, Amgen en Honeywell, terwijl het ooit onaantastbare olieconcern Exxon Mobil en farmaciereus Pfizer uit de index van zwaargewichten verdwijnen, meldde S&P maandag.

Pfizer en Exxon Mobil verloren 1 tot 2 procent. Amgen en Honeywell stegen juist ruim 3 procent en Salesforce ruim 2 procent.

 
Slotstanden

Wall Street sloot maandag hoger. De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,0 procent tot 3.431,30 punten, de Dow Jones index won 1,4 procent op 28.308,53 punten en de Nasdaq sloot 0,6 procent hoger op 11.379,72 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium