beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Update: Fed houdt rente nog jaren ongewijzigd

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft de rente zoals verwacht ongewijzigd gelaten en verwacht dat dat nog jaren te blijven doen, totdat er weer volledige werkgelegenheid is, na de harde klappen van de coronacrisis. Dat bleek woensdag uit de beleidsverklaring en persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell. 

De beleidsrente, of federal funds reate, bleef zoals verwacht op nul tot een kwart procentpunt staan.

De Fed ziet de economische groei in de VS in 2023 oplopen tot 2,5 procent, terwijl de rente dat jaar nog altijd dichtbij nul blijft. De verwachtingen van de beleidsmakers voor de rente in 2023 variëren van 0,1 tot 1,4 procent, maar de overgrote meerderheid rekent op een niveau dat nauwelijks boven nul zit. 

"De Fed gaf markten vandaag een sterk dovish signaal", zei Imma Sammani van Monex, verwijzend naar de voorwaarde van maximale werkgelegenheid. "Dit lijkt nog ver weg te zijn: de VS heeft sinds februari nog steeds 11,5 miljoen banen verloren en dat zal flink op de inflatiecijfers blijven drukken."

Fed-voorzitter Jerome Powell zei er heilig in te geloven dat de inflatie uiteindelijk weer gaat stijgen, wanneer volledige werkgelegenheid is bereikt, ook al is het een langzaam proces. "Het is langzaam, maar de inflatie zal dan weer stijgen. Dat zagen we ook tijdens de lange expansieperiode" die aan de coronacrisis vooraf ging, aldus Powell. 

De gemiddelde verwachting van Fed-beleidsmakers is dat de inflatie oploopt tot 2,0 procent in 2023. Voor dit jaar wordt een inflatieniveau van 1,2 procent voorspeld, volgend jaar 1,7 procent en in 2022 zou dit 1,8 procent moeten zijn. 

De Fed kondigde recentelijk aan dat de centrale bank voortaan mikt op een inflatieniveau van iets meer dan 2 procent. Omdat de inflatie lange tijd onder dat doelniveau lag, zou dat nodig zijn om de gewenste inflatieverwachting van 2 procent in de markt te verankeren.

Er waren twee tegenstanders tegen de aangepaste inflatiedoelstelling:
Robert Kaplan die liever had gezien dat de Federal Reserve meer flexibiliteit voor zijn monetaire beleid had ingebouwd en Neel Kashkari die liever ziet dat de Fed mikt op een duurzame inflatie van 2 procent.

Update: om informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Federal Reserve