beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen overwegend lager het weekend in

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag overwegend lager geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 0,1 procent in het rood op 355,51 punten, de Duitse DAX sloot 1,1 procent in de min op 12.469,20 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde op een slot van 4.729,66 punten een verlies van 0,7 procent. De Britse FTSE 100 eindigde 0,3 procent hoger op 5.842,67 punten.

"De Europese aandelenmarkten gingen overwegend lager vanwege de toenemende zorgen over de coronacrisis. Het sentiment is pessimistisch door het recordaantal besmettingen in Frankrijk en Nederland. Ook Spanje heeft het moeilijk en er wordt gespeculeerd op een volledige lockdown van Madrid", verklaarde marktanalist David Madden van CMC Markets het beurssentiment vrijdag.

Ook in het Verenigd Koninkrijk lopen de besmettingen op en Londen is inmiddels toegevoegd aan een lijst van plaatsen die extra in de gaten worden gehouden.

In vergelijking met de aandelenmarkten in de eurozone hield de FTSE vrijdag aardig stand. Madden denkt dat dit komt omdat de Britse beurs donderdag juist achterbleef bij de Europese markten en daarom vandaag iets wist te herstellen.      

Op macro-economisch vlak was het vrijdag rustig. De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1615. Een vat WTI-olie werd ruim een half procent goedkoper.
 
Bedrijfsnieuws

Royal Dutch Shell is van plan zijn boorvergunningen in het noorden van Alaska te verkopen. Dit zou woordvoerder Curtis Smith van Shell vrijdag hebben laten weten tegenover Bloomberg. De koers van het aandeel sloot 0,9 procent lager.

LVMH Moët Hennessy-Louis Vuitton en Tiffany & Co negeren vooralsnog een advies van een rechtbank in het Amerikaanse Delaware om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdagavond op basis van ingewijden. Het aandeel LVMH zag de koers vrijdag 0,4 procent dalen.

Het Britse gokkantoor William Hill liet weten twee potentiële overnamebiedingen te hebben ontvangen, van Caesars Entertainment en Apollo Management International. De details gaf William Hill niet. In Londen schoot William Hill 43,5 procent hoger.

Electrolux won 2,9 procent. Vrijdag meldde de fabrikant van onder meer keukenapparatuur een dividend van 7 Zweedse kroon per aandeel te willen gaan uitkeren. Daarbij wees Electrolux op een "substantieel" herstel van de winst en de kasstroom gedurende het afgelopen kwartaal. 

Credit Suisse verlaagde het koersdoel voor Air France-KLM van 2,68 naar 2,20 euro met een onveranderd Underperform advies. De analisten raken steeds meer het vertrouwen in een herstel kwijt, vooral van de zakelijke markt. Die zal in 2021 volgens de bank maar liefst 65 procent lager liggen dan in 2019. En in 2019 was de zakelijke reiziger goed voor 30 tot 35 procent van de omzet van Air France-KLM, aldus Credit Suisse. "Een bijzonder grimmig vooruitzicht", concluderen de analisten dan ook. Vrijdag daalde het aandeel Air France-KLM 1,9 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot hoger.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium