beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen flink lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag lager in een markt waarin de zorgen over de corona-epidemie en de gevolgen ervan steeds meer de overhand krijgen, ook nu er in de Verenigde Staten nog altijd geen akkoord is bereikt over een tweede steunronde.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een verlies van 2,0 procent op 344,80 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 3,3 procent naar 11.660,80 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 2,5 procent met een stand van 4.611,88 punten. De Britse FTSE verloor woensdag 1,5 procent naar 5.644,53 punten.

Het Franse consumentenvertrouwen daalde in oktober licht van 95 naar 94.

In de Verenigde Staten komen woensdag twee cijfers naar buiten en dat zijn de groothandelsvoorraden in september en de wekelijkse voorraden olie in de week die eindigde op 24 oktober. 

Olie noteerde woensdag flink lager. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 4,6 procent in het rood op 37,77 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 40,09 dollar werd betaald, een daling van 3,7 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1738. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1772 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1809 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Heineken heeft als gevolg van de coronacrisis ook de resultaten in het derde kwartaal onder druk zien staan, maar wel een stuk minder dan een kwartaal eerder en dan analisten hadden voorzien. De brouwer kondigde ook de overname van Strongbow in Australië van Asahi Group aan. Ook twee andere cider-merken maken deel uit van de overname. Het aandeel Heineken noteerde 4,5 procent hoger in koers.

De Deense concurrent Carlsberg verhoogde zijn verwachtingen voor heel het boekjaar na een sterk derde kwartaal. Carlsberg rekent nu op een autonome operationele winstdaling van maximaal 5 procent, waar eerder een krimp van 5 tot 10 procent werd voorzien. Het aandeel boekte een koerswinst van 1,8 procent. 

Carrefour heeft in het derde kwartaal de omzet sterk zien toenemen en bevestigde ook de doelstellingen voor de komende jaren. Verder wil de keten dit jaar 3,0 miljard euro besparen. De koers van het aandeel noteerde 1,7 procent hoger.

Deutsche Bank heeft in het derde kwartaal weer winst geboekt, maar moest wel opnieuw miljoenen euro's in de stroppenpot steken. Deutsche Bank noteerde met zijn aandeel een koerswinst 1,5 procent.

BASF is het afgelopen kwartaal diep in de rode cijfers gedoken als gevolg van een reeks waardeverminderingen en voorzieningen voor herstructureringen. De cijfers kwamen overeen met de voorlopige cijfers. De koers van het aandeel verloor 5,0 procent.

Beiersdorf heeft in het eerste negen maanden van dit jaar de omzet verder zien teruglopen als gevolg van de coronacrisis, maar zag in het derde kwartaal wel verbetering ten opzichte van een kwartaal eerder. Voor dit jaar verwacht het bedrijf uit Hamburg een omzet die overeenkomt met de trend in de eerste 9 maanden of die mogelijk iets aan verbetering laat zien. De marges komen naar verwachting significant onder de niveaus van 2019 uit. Het aandeel Beiersdorf noteerde 6,0 procent lager.

Delivery Hero heeft in het derde kwartaal het aantal bestellingen zien verdubbelen en werd iets positiever over heel 2020. Op basis van de resultaten in het derde kwartaal besloot Delivery Hero om de omzetverwachting voor heel 2020 opwaarts bij te stellen, van 2,6 tot 2,8 miljard euro naar 2,7 tot 2,8 miljard euro. Het aandeel noteerde een koerswinst van 4,5 procent .

KPN heeft in het derde kwartaal van 2020 iets beter dan verwacht gepresteerd en specificeerde de outlook voor heel dit jaar. KPN mikt nu op een aangepaste EBITDA na leases van 2.320 miljoen euro en een vrije kasstroom van ongeveer 750 miljoen euro. Daarnaast wil KPN dit jaar een dividend van 13,0 cent per aandeel uitkeren, tegen 12,5 cent over 2019. KPN keerde al een interim dividend uit van 4,3 cent per aandeel. Het aandeel KPN noteerde een koerswinst van 0,4 procent.

Onafhankelijk adviesbureau Glass Lewis heeft aandeelhouders van Unibail-Rodamco-Westfield geadviseerd om voor de claimemissie ter waarde van 3,5 miljard euro te stemmen, aldus Unibail dinsdagavond bekend. De koers van het aandeel noteerde 4,8 procent lager.

Op de belangrijkste beursvloeren noteerden alle hoofdaandelen lager en vaak ook stevig, tenzij cijfers aanleiding gaven tot vertrouwen, zoals bij Carlsberg, Carrefour en Delivery Hero.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een flink lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 1,3 procent in het rood.

De S&P 500 index daalde dinsdag 0,3 procent tot 3.390,68 punten en technologiebeurs Nasdaq eindigde 0,6 procent hoger. 

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium