beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag hoger, waarmee een deel van het verlies van dinsdag weer werd ingelopen.    

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een stijging van 0,3 procent op 430,80 punten. De Duitse DAX liet een winst zien van 0,1 procent op 15.145,80 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,3 procent met een stand van 6.181,71 punten. De Britse FTSE steeg woensdag 0,1 procent naar 6.865,40 punten.

De producentenprijzen van het Verenigd Koninkrijk kwamen in maart iets hoger uit dan verwacht. De consumentenprijzen vielen op maandbasis iets lager uit dan voorzien en op jaarbasis conform verwachting.

Vanmiddag staan in de Verenigde Staten alleen de wekelijkse hypotheekaanvragen en olievoorraden op de agenda.

Er is vandaag één spreker en dat is de voorzitter van de Bank of England Andrew Bailey.

Olie noteerde woensdag lager. Een juni-future West Texas Intermediate noteerde 1,1 procent in het rood op 61,97 dollar, terwijl voor een juni-future Brent 65,92 dollar werd betaald, een daling van 1,0 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,2003. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,2027 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2034 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Roche heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet licht zien teruglopen, maar de outlook voor heel het jaar werd gehandhaafd. Roche mikt daarmee onverminderd op een omzetgroei tot 5 procent tegen constante wisselkoerseffecten. De koers van het aandeel noteerde 1,5 procent hoger.

Carrefour heeft in het eerste kwartaal een hogere vergelijkbare omzet geboekt ondanks dat de vergelijkingsbasis moeilijk was door de coronamaatregelen in het eerste kwartaal van 2020. Carrefour herhaalde woensdag zijn doelen uit het transformatieplan Carrefour 2022. De koers van het aandeel noteerde 4,4 procent hoger.

AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de winstgevendheid zien oplopen, terwijl de omzet ook een steeg. AkzoNobel stelde woensdag op schema te liggen voor de doelstelling voor dit jaar om een zogeheten 'return on sales' te realiseren die 50 basispunten hoger ligt dan de 15,0 procent die er over 2020 kon worden gerapporteerd. De koers van het aandeel noteerde 0,7 procent hoger.

Randstad heeft met de cijfers over het eerste kwartaal van 2021 opnieuw duidelijk beter gepresteerd dan voorzien en zag dat de volume-ontwikkelingen in april het niveau van 2019 naderen. Het bedrijf zag in april de volume-ontwikkeling het niveau van 2019 naderen. Voor het tweede kwartaal verwacht het bedrijf een licht hogere brutomarge als gevolg van seizoenspatronen. De koers van het aandeel noteerde 2,5 procent lager.

ASML heeft in het eerste kwartaal van 2021 de eigen doelstellingen ruim gehaald, zoals analisten ook hadden verwacht, en werd positiever over de omzetontwikkeling in de rest van het jaar. Voor het lopende tweede kwartaal rekent ASML op een omzet van 4,0 tot 4,1 miljard euro met een brutomarge van ongeveer 49 procent. De consensus mikt op een omzet van 3,9 miljard euro met een marge van 49,6 procent. De koers van het aandeel noteerde 4,3 procent hoger.

Heineken heeft in de eerste drie maanden van 2021 nog altijd last ondervonden van alle coronamaatregelen, maar presteerde wel beter dan verwacht. Heineken herhaalde woensdag te rekenen op een geleidelijk herstel in de tweede jaarhelft. Daarvoor is de brouwer wel afhankelijk van het succes van de vaccinatieprogramma's. De koers van het aandeel noteerde 3,5 procent hoger.

In Parijs viel er naast de koerswinst voor het aandeel Carrefour geen opmerkelijk verschil met de slotnoteringen van dinsdag te vermelden. In Frankfurt zette het aandeel Bayer een een koerswinst neer van 1,7 procent, terwijl het aandeel Volkswagen de lijst van dalers aanvoerde met een koersverlies van 1,5 procent.
 
Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet.

De S&P 500 daalde dinsdag op het slot 0,7 procent tot 4.134,94 punten. De Dow Jones index sloot driekwart procent lager en de Nasdaq daalde 0,9 procent naar 13.786,27 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen